• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 18:22

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Najdeš řesení?

Started by Stanislav Školník, 17.04.2008, 17:32

previous topic - next topic

Fuk Tomáš

Ona tato metoda (jeden krájí, druhý si vybírá) má i jiné úskalí. Pokud krájí mentálně nedospělý jedinec, tak někdy zvolí strategii: odkrojit zřetelně menší kus, ten druhý přece bude slušňák a vezme si ten menší. A pak se cítí podveden, když si ten druhý vybere ten větší kus.
Vyzkoušejte na dětech, a uvidíte  :)
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Georgis Fasulis

Ještě k tomu krájení a vybírání. Znám jeden vtip, on to vlastně není ani tak vtip jako spíš naprosto logická věc. :-)

Franta dostane 2 jablka (každé jiné velikosti) a protože je kamarád, chce se o ně rozdělit s Pepíkem. Nastaví proto dlaň a vybídne Pepu ať si veme jedno jablko. Pepík neváhá, veme si jedno a poděkuje, jenže si veme to větší.
Franta smutně zaprotestuje: "No Pepíku, já kdybych byl na tvém místě, tak bych si samozřejmě pro sebe vzal to menší a tobě bych nechal to větší." Na to Pepík v naprostém klidu a s úsměvenm odpoví: "Tak to nechápu, proč se čertíš? Vždyť já mám to větší a tobě zbylo to menší - přesně jak sis to přál!"  8) :D
G.F