• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 13:25

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Musí mít revizní technik OSVČ svůj vlastní přístroj pro měření?

Started by Brož Petr, 10.05.2008, 16:36

previous topic - next topic

Brož Petr

10.05.2008, 16:36 Last Edit: 10.05.2008, 20:40 by Administrátor fóra, čistič
Musí mít revizní technik (OSVČ) svůj vlastní přístroj pro měření revizí?
Nebo ho může mít vypůjčený např. z podniku?

Štefan Beláň

TO: Brož

Je to sice trochu nezvyklé, ale možné to je.
Z hlediska platnosti revize to nemá žádný vliv.
Moc ale nechápu, jak jste získal živnostenský list a oprávnění od ITI. ITI určitě chtějí znát a někdy i vidět měřící přístroje, které budete používat. :-\
Chránič chrání - jistič jistí.

Zdenek Hejčl

Dá se to řešit smlouvou o zápůjčce s jiným revizním technikem, který požadované přístroje má.  ;)  o:-)
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Miroš Jan

No já teda nevím, ale měřáky bych nikomu nepůjčil  >:(
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

František Šohajda

Některé firmy půjčují měřící přístroje za úhradu...na netu jsou např- v Olomouci a pod...
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

František Šohajda

Nikde není napsáno že RT musí vlastnit své měřící přístroje...ani to po něm nemůže nikdo chtít dokladovat...pokud si bude půjčovat po celý život měř. přístroje tak bude moci dělat revize dle rozsahu na oprávnění.../další otázka je kalibrace a podobné věci../.. :D
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jan Franěk

Bez revizního přístroje se těžko budou dělat revize. Je možná zápůjčka, ale potom postrádám smysl OSVČ. Ten je snad v uživení rodiny. Pokud budu ještě platit nájem přístroje, tak si už opravdu moc nebudu vyskakovat.(  ;D )
To je řešení jen dočasné.
jinak si myslím, že vám to jiný OSVČ jen těžko půjčí. Ani já bych k nim nepatřil.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Brož Petr

Děkuji za radu
Pracuji jako elektrotechnik ve firmě.Elektrika se stala i mojí zálibou a chtěl bych se stát revizním technikem (OSVČ).Firma, kde pracuji nabídla možnost, že mi přístroj zakoupí a bude mi ho bezplatně půjčovat.Mě se to hodí (alespoň pro začátek), neboť jsem mladý člověk a investice kolem 30 000 až 40 000 kč je teď pro mne poměrně zatěžující + normy atd.

Kamil Novák

TO Brož :

Tak to tedy  (ssur)
Gratuluji k takovému zaměstnavateli !
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Jan Bocek

Quote from: Brož Petr on 18.05.2008, 11:40
... za radu
Pracuji jako elektrotechnik ve firmě.Elektrika se stala i mojí zálibou a chtěl bych se stát revizním technikem (OSVČ).Firma, kde pracuji nabídla možnost, že mi přístroj zakoupí a bude mi ho bezplatně půjčovat.Mě se to hodí (alespoň pro začátek), neboť jsem mladý člověk a investice kolem 30 000 až 40 000 kč je teď pro mne poměrně zatěžující + normy atd.

Pane Brož, a jak to vidíte po šesti létech ??
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů
                   revize elektrického zařízení E1B
telefon:        777 273 732
email:           jan.bocek@safeb.cz

Jirka Š. Svejkovský

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B