• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 06:56

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Mohu zapojit mikrovlnku do stávající instalace v chatě?

Started by mirror, 09.07.2008, 22:35

previous topic - next topic

mirror

09.07.2008, 22:35 Last Edit: 22.07.2008, 23:45 by Administrátor fóra, čistič
Pri zapojovani mikrovlnky(1800w) na chate  staci napojit na nejblizsi zasuvku nebo je treba samostatny jistic,myslim 16A by mel dyztak stacit.
Nebude mi nahodou mikrovlnka pri pouzivani vyhazovat jistic (zasuvky)?

Michal Slabý

To záleží jakým jističem chráníte tu zásuvku, kam budete tu mvt strkat, co vše ten jistič chrání a jestli budete na tom okruhu používat více spotřebičů současně.
Revize E1B

Miroslav Lampart

:-[Nevím, jestli si dotazem děláte srandu nebo ne, ale asi jste recesista.  o:-)
Je MW trouba určena jako spotřebič do zásuvky? Jestli ano a zásuvka vyhovuje aspoň ČSN planým v době instalace té zásuvky, pak nechápu, na co se ptáte. váš dotaz je stejný asi jako: "Koupil jsem si žárovku, mohu ji našroubovat do lustru, který mám doma?"
:-\

Jiří Schwarz

Na chatu patří krb, oheň, gril a ne mikrovlnka...

Ale teď vážně - těch 1800W je na štítku spotřebiče? Ono to je sice necelých 10A, ale tyhle přístroje mají dost výraznou špičku při zapínání, možná by to chtělo jistič s charakteristikou C, ale to by asi měl nejprve někdo posoudit, jestli je takový jistič vhodný vzhledem k parametrům napájecí sítě (především impedance)
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Jirka Š.

Předpokládám, že mikrovlnka s 1800W je i s grilem, nebo ne....?

mirror

Ano na stitku je 1800w a mato i grill,na zasuvku,ktera je nejblize by byla napojena jenom mikrovlnka,lednice a rychlovarna konvice.Takze,jestli dobre chapu,staci mi pres nejaky levny vypinac vyvezt L+N+PE do stavajici zasuvky a hotove,chapu dobre???Dekuji.

Jiří Schwarz

Teď jsem to nepochopil! Jak si to představujete s tím vypínačem?
PE u pevných rozvodů se nesmí vypínat!!
U pohyblivých přívodů se musí při zasunutí vidlice PE spojit dříve než L a N!

Maximální jistič pro běžné zásuvkové obvody je 16A, nepočítejte se současným provozem mikrovlnky a rychlovarné konvice. Napřed jedno, pak druhé.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

mirror

Dekuji za info,takze vlastni zaver je,ze mikrovlnku zapojim do zasuvky a nic neresim,take pocitam za 16A jistic to utahne,kdyz ne,holt smula....