• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 21:40

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Co vše musí dělat revizní technik ?

Started by Michal Kolesa, 13.08.2008, 13:44

previous topic - next topic

Michal Kolesa

13.08.2008, 13:44 Last Edit: 30.08.2008, 18:10 by Miroslav Minařík
Jak čtu diskuzi, tak často revizáci musí závady opravovat ?
Proč ? Proč to neopraví někdo s "nižší sarží" (myslím paragraf z 50tky) ? A revizák by to pak znovu přišel zkontrolovat ?

Ve škole nám říkali, že elektrikář (§6) něco zapojí, pak příjde revizák (§9) ten to zkontroluje a když je závada tak znova příjde elektrikář (§6), který to opraví a pak znova příjde revizák (§9) a cyklus se opakuje dokud není závada odstraněna

Dokonce jsme to měli takto v sešitě (doslova né takto (sešity už nemám, abych to opsal)),ale v tomto duchu

Radek Kroutil

Quote from: Michal Kolesa on 13.08.2008, 13:44
Jak čtu diskuzi, tak často revizáci musí závady opravovat ?
Proč ? Proč to neopraví někdo s "nižší sarží" (myslím paragraf z 50tky) ? A revizák by to pak znovu přišel zkontrolovat ?

Ve škole nám říkali, že elektrikář (§6) něco zapojí, pak příjde revizák (§9) ten to zkontroluje a když je závada tak znova příjde elektrikář (§6), který to opraví a pak znova příjde revizák (§9) a cyklus se opakuje dokud není závada odstraněna

Dokonce jsme to měli takto v sešitě (doslova né takto (sešity už nemám, abych to opsal)),ale v tomto duchu

Protože máme smlouvy na revize a ne na opravy.  Zkusil jsem to nabídnout firmám, že případné opravy udělám, ale byl jsem odmítnut.
Prostě budou závady a firma vyhlásí výběrovku na opravy. A pak jí stačí protokol o porevizních opravách  a už si revizáka zvát nemusí
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

Michal Kolesa

Můžete prosím vás odpovědět znova, děkuji

Mám pocit, že jste moji otázku špatně přečetl, protože odpovídáte "opačně"

Radek Kroutil

pane Kolesa, dejte mi sem prosím nějaký linky na odkazy, kdy to RT museli opravovat. Děkuji

RT pouze hodnotí stav zařízení. Záleží na smlouvě s investorem
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
www.elkr.cz

Michal Kolesa

Např. v této diskuzi
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,9203.msg62924.html#msg62924

Se RT Kamil Novák ptá jak opravit zavírání rozvaděče

Radek Kroutil

Jo, to už jsem četl. Třeba p.Novák má sepsanou smlouvu o odstranění závad. Nebo investor mohl být při tom a p.Nováka požádat o opravu. Faktorů možností je mnoho
Víte, ono je to i hrdostí řemesla. Pokud je ta závada pouze jedna, dvě, tak to kolikrát radši opravim i bez náhrady, tzn. jen aby revize byla čistá, bez závad.... Samozřejmě pokud je to oprava ,,za pár korun a min času,, ...
www.elkr.cz

Michal Kolesa

A to sebou v brašně kromě měřáku nosíte i fotoaparát ? aby jste mohli "zajímavé" řešení el.rovodu vyfotit a podělit se s ostatními ?

Radek Kroutil

Nevim jak kdo, ale já třeba jo. Např. http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,8563.0.html
A mimochodem dneska máme fotoaparáty a docela kvalitní v telefonech
www.elkr.cz

Štefan Beláň

Quote from: Michal Kolesa on 13.08.2008, 20:53
Např. v této diskuzi
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,9203.msg62924.html#msg62924
Se RT Kamil Novák ptá jak opravit zavírání rozvaděče

TO: Kolesa

Jestliže RT shání informace co a jak odstranit, tak to ještě neznamená, že závadu bude odstraňovat on osobně.  (doh)

Každý seriozní RT uvede ve zprávě nejen závady a porušení normy, ale také navrhne jak uvedenou závadu nejlépe odstranit. (norm)

Kdo a jak závadu odstraní je již na provozovateli (investorovi).
Chránič chrání - jistič jistí.

Michal Kolesa

je tu někde v diskuzi nějaká ukázková revizní zpráva ?
Já jsem ještě žádnou neviděl

Radek Kroutil

Každá revizní zpráva je originál. A je to vztah mezi RT a investorem. Myslíte, že tu budeme zadara vystavovat své myslím, že tomu říká duševní vlastnictví? Aby měl další nový revizák mustr a nemusel ho vymýšlet?
www.elkr.cz

Jiří Přiklopil

Quote from: Michal Kolesa on 13.08.2008, 21:30
je tu někde v diskuzi nějaká ukázková revizní zpráva ?
Já jsem ještě žádnou neviděl

A ani neuvidíte.Vzorový formulář 33 2000-6,takže minimálně dle normy.
(norma pouze doporučuje asi proto je tak drahá)

Radek Kroutil

Zkuste napsat nějakýmu projektantovi, ať vám pošle vzorový projekt elektroinstalace rodinného domu s třeba slunečníma kolektorama. Jsem zvědav, jak pochodíte  :D
www.elkr.cz

Milan Exler

TO: Kolesa
Tady z pochopitelných důvodů revizní zprávu (jak má vypadat) nenajdete. Ale zato najdete, jak vypadat nemá.  :D
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,8553.0.html

Michal Kolesa

samozřejmě komu jste ji dělal zamažete, popř jiné citlivé údaje

Radek Kroutil

Ale budete mít mustr... A pokud někdo začíná, tak děláním mustru se toho nejvíc naučíte a proto to nikdo z odborníků do oběhu dávat nebude. Každý jsme si prošli kolečkem...
www.elkr.cz

Michal Kolesa

Já myslel, že se to píše na PC a určitě na to jsou programy, kde jen zapíšete hodnoty
aby jste nemusel pozužívat šablony Office, OpenOffice

Radek Kroutil

Programy jsou na nic. Každý revizák vám řekne, že není nad jeho vypracovaný formulář (a je jedno, zda je to ve Wordu, Exelu, nebo PowerPointu). Každý z nás začínal buď na psacím stroji, pak přešel na Word a potom po získaných zkušenostech si vytvořil vlastní šablonu v programu, který mu vyhovuje.
Ono cpát nějaký hodnoty do nějakých tabulek a nechápat co to znamená, nemá cenu. Ony ta koupené šablony mají nevýhody, že jsou zamčené a nemůžete si psát kam to zrovna potřebujete
www.elkr.cz