• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Co říkáte na tuto zásuvku instalovanou diletantem?

Started by Zdenek Hejčl, 01.09.2008, 19:01

previous topic - next topic

Zdenek Hejčl

01.09.2008, 19:01 Last Edit: 02.10.2008, 19:46 by Administrátor fóra, čistič
Vyfoceno v paneláku. Jedna vidlice je ta mikrovlnka nahoře a ta druhá je rychlovarná konvice za ní. / ta není vidět/
Kablík je YH 0,5mm.  (zle)
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Dingo

A není to spíš 0,75mm2 ??

Jinak brutus  :D

Lubomír Jindra

Rušil jsem jednou instalaci v bytě pod omítkou, kde byly takto natahány některé zřejmě dodatečně instalované zásuvky. Tohle je ještě lepší o nehořlavou podložku kterou nevidím  :o
Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz

Michal Kolesa

Viděl jsem podobně zapojenou zásuvku ve výloze v obchodě

Radek Červený

Na to už nejde říkat nic. Pouze doporučit následující postup:
Kdo vám to dělal?
Oznámit na příslušný úřad pochybení podnikatelského subjektu nebo nedovolené podnikání.
Podat na Policii trestní oznámení pro obecné ohrožení, pokud se jedná o bytový panelový dům, následky požárů v panelových domech známe všichni.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Josef Drda

to je síla   (zle)   jo jo český kutil  ten  dokáže věci   :'(   :o >:(

Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstalací. 
Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovací strojů na plasty včetně jejich periferií.
Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...

Zdenek Hejčl

01.09.2008, 20:32 #6 Last Edit: 01.09.2008, 20:37 by Zdenek Hejčl
Tohle si vyrobil domácí kutil ing. strojař.
A natahané YH šňůry v rákosovém stropu co měl švagr ke světlům, to byla taky krása...
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Lubomír Jindra

Liberecký kraj
jindra@elektri.cz

Lubomír Jindra

mi to nedá ...
pro všechny domácí kutily

bastlete si doma co chcete a z čeho chcete. Jen ten plyn a elektřinu nechte proboha vás prosím napokoji!!  (zliskat) V těchto instalacích se ukrývá velká energie schopná zapálit budovu nebo zabíjet lidi. Koho by napadlo udělat si doma svícen z kanystru plného benzínu? Tak přesně toto je ten případ. Elektřina není slyšet, není cítit, nikde z drátů nevyteče a přesto je smrtelně nebezpečná!!  (!) (!) (!) Prosím uvědomte si to!!

(wall) (wall) (wall) (wall) (wall) (wall) (wall) (wall) (wall) (wall) (wall) (zle)
Liberecký kraj
jindra@elektri.cz

Martin Novák

Rikate strojar? To se dosti divim, strojari vetsinou maji jiste zbytky svepravnosti a pudu sebazachovy. Takoveto zverstva dovedou spachat spise absolventi humanitarnich oboru a pani doktori.

Jinak taky jsem uz videl lecos. Ale v me soukrome TOP 5 zatim vitezi prodluzka z vojenskeho telefonniho kabelu LK-2 (nastesti pouzivana jen pro lampu a radio) tesne nasledovana prodluzkou z mikrofonniho NF kabelu, kterou majitelka uzivala i k vysavaci...  

Jan Hrádek

A nejhorší je když to pak někomu chcete vysvětlit, uštípnout, atd... Tak vám řekne že tomu nerozumíte, že už to takhle funguje 20 let a pošle vás někam. Já bych za to sekal ruce.

Václav 3

Já jsem zase pro změnu likvidoval zásuvky zapojené kablíkem UP 2x0,5 (telefon, RPD). Krása převeliká, dělal to místní elektrikář, který byl v době likvidace jeho výtvoru už asi 20 let mrtvý a kupodivu ho nezabila elektřina, zemřel přirozenou smrtí v dosti vysokém věku. Snad to byla už senilita, když to dělal.

Pavel Horský

Hodně mi to připomíná Vietnamský kumšt. Takto provedenou instalačku mají ve většině svých krámků.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

František Bernard

Kdysi - kytarista už neexistující skupiny Stopa nastoupil na jeviště v Plzni na Portě s dvoužilovým prodlužovákem. To jsem mu odpojil a vyhodil. Upozornil jsem na možná nebezpečí s tím, že příští rok mu tento prodklužovák zničím. Tak se i stalo, za rok přišel, vyndal jsem štípačky a zbylo mu deset metrových kusů.

Jiří Erben

Quote from: Václav 3 on 02.09.2008, 02:02
Já jsem zase pro změnu likvidoval zásuvky zapojené kablíkem UP 2x0,5 (telefon, RPD).

Jestli to měl taženo pod omítkou, tak se to chladilo docela účinně :-) nicméně mi kolega v práci vyprávěl, kterak jeho příbuzná měla z Up tažený síťový přívod k televizi a léta to fungovalo, ta půlampéra se protáhla celkem klidně - ovšem dokud se tetičce jednou nezachtělo žehlit v obýváku místo v kuchyni a tak si napíchla žehličku na tento prodlužovák. Přestala s tím po pár minutách, když místnost naplnil chlorný dým a na koberci se objevila řada kapek (či skoro potůček) z roztaveného PVC... Moc se prý divila! :-)

Aleš Dobrovolný

Byť nejsem elektrikářem vytvářejícím a opravujícím bytové instalace, přesto jsem se setkal s:

- ve vojenském paneláku kompletně celý bytový rozvod natažený zelenou telefonní dvoulinkou, k troubě a varné desce zdvojenou bo to víc žere, sporáková kombinace osazena, z ní gumový kabel 5Cx4 do spotřebiče
- v dalším paneláku v koupelně vytažení osvětlení skříňky nad umyvadlem drátem 0,5mm  z vypínače světel před vstupními dveřmi - provrtáním zdi, natžením drátů a následným zakachlíčkováním. Po změně majitele a odstranění skřňky zůstal ze zdi nad umyvadlem ve výšce očí čučet drát cca 15cm s fází na odizolovaném konci.

Co s tím? Nevím, snad pouze osvěta všude, kde to jde - v hospodě atd.
Na twitter.com jako alesd, na G+ https://plus.google.com/113064284193761258953/posts -  můžete mě sledovat... . Elektronická  vizitka - hcard.ivancice.net

Jan Franěk

Výborný nápad.  (dance)  (dance)

Pojdme všichni elektrikáři do hospod a začněme s osvětou v místech, kde se domlouvá většina podobných bastlů. Půjdu příkladem a dnes večer začíná u nás na vsi osvěta.

Až se proberu z deliria dám vědět jak jsem dopadl a kolik lidí jsem obrátil na pravou elektro víru.   ;D  ;D ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Kamil Novák

02.09.2008, 11:56 #17 Last Edit: 02.09.2008, 12:05 by Kamil Novák
Quote from: Jan Franěk on 02.09.2008, 11:50
Výborný nápad.  (dance)  (dance)

Až se proberu z deliria dám vědět jak jsem dopadl a kolik lidí jsem obrátil na pravou elektro víru.   ;D  ;D ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

A jestli budete při agitaci hodně neústupný, tak si ještě započítejte dobu strávenou na pohotovosti po zásahu nějakým tupým předmětem.   
(norm) +  (bigbb) + (beer) = (box) =  :-X
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj