• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 13:49

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Prečo mi prebia karbobruska, co to moze sposobovat?

Started by bruska, 15.02.2009, 12:12

previous topic - next topic

Pavel Plhal

Možná jsem vadnej, ale nikde se nemohu dočíst, jestli je kovová jen hlava, nebo je celokovová, což nepředpokládám.
Tak kdyby nám majitel alespoň přiblížil kde že mu to probíjí.

Jirka Š. Svejkovský

Mě se jednou stalo, že po určitém servisním zásahu došlo k přiskřípnutí a proražení vodiče od vypínače u vrtačky (plast). Fáze se dotkla šroubku co držel plasty pohromadě. Poznal jsem to až v okamžiku, když jsem se opřel o madlo vrtačky a dotkl se (mírně utopené) hlavičky šroubu. Taky jsem nějakou chvíli přemýšlel, co mě to koplo  (zle)
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

bruska

cele to je plast au na prevod od statora a ochranny kryt....replika to urcite nie je....

elektrikar jenda

Quote from: bruska on 16.02.2009, 18:00
cele to je plast au na prevod od statora a ochranny kryt....replika to urcite nie je....

Pane "bruska", při řezání byste se měl  lépe podívat na čem nebo v čem stojíte. ;D (dance)

Pavel Plhal

Quote from: bruska on 16.02.2009, 18:00

No dobře a přes co tě to teda kope??když je to celé plast??

Miroš Jan

TO : bruska

Jediné řešení dle mého, je vzít měřák na nářadí a změřit.
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Martin Kafka

"Poradi mi niekto, preco mi prebia karbobruska na kotuc a ochranny kryt ?
Vypinac, snura, kondenzator, su v poriadku, taka zalisovana kocka co riady rozbeh, budenie statora a vypina v pripade pretazenia vypada tiez v poriadku.
Neviete kde by mohla byt chyba ?"
Toto byla původní otázka.
Do ted´nikdo nic nevyřešil.Všichni radíme ale nevíme komu a očem!
Mám tedy návrh pro adminy:Zavést něco jako "videokonferenci" a můžeme v pohodě pracovat doma (přístup pro tazatele video placen).Alspoň uvidíme účastníky na vlastní oči a to jakou mají představu o elektrice a o všem co s tím souvisí.Představa jak někdo opravuje flexu a já to vidím na monitoru online  a já mu mohu do toho kecat mně přímo rajcuje. 8)

Kamil Novák

Quote from: Kafáč on 16.02.2009, 21:34
Představa jak někdo opravuje flexu a já to vidím na monitoru online  a já mu mohu do toho kecat mně přímo rajcuje. 8)

A už jste se s tím byl poradit u lékaře ?  (fool)
A co když nebude zrovna nikdo on-line ? Nebo bude, ale o problematice nebude nic vědět ?
Znám případ, kdy před několika málo lety radil servisák jedné dámě v bance, kterak restartovat počítadlo v informačním kiosku, protože se mu tam nechtělo jet.
Byl z toho úraz el. proudem. Pro postiženou naštěstí (a ke smůle onoho radila) zachycený kamerou v bance.
Sesynchronizovat videozáznam s údaji o telefonickém hovoru nebyl problém a malér i s viníkem byl na světě.  :-[
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Pavel Plhal

Quote from: Kafáč on 16.02.2009, 21:34
"Poradi mi niekto, preco mi prebia karbobruska na kotuc a ochranny kryt ?
Vypinac, snura, kondenzator, su v poriadku, taka zalisovana kocka co riady rozbeh, budenie statora a vypina v pripade pretazenia vypada tiez v poriadku.
Neviete kde by mohla byt chyba ?"
Toto byla původní otázka.
Do ted´nikdo nic nevyřešil.Všichni radíme ale nevíme komu a očem!
Mám tedy návrh pro adminy:Zavést něco jako "videokonferenci" a můžeme v pohodě pracovat doma (přístup pro tazatele video placen).Alspoň uvidíme účastníky na vlastní oči a to jakou mají představu o elektrice a o všem co s tím souvisí.Představa jak někdo opravuje flexu a já to vidím na monitoru online  a já mu mohu do toho kecat mně přímo rajcuje. 8)

Ty jiskry od kotouče nemusí být nutně elektrické.
Dozvíme se konečně, kde tě to kope?
Doktorovi taky řekneš kde máš problém, a nám ne?
To se nedá radit.

bruska

zaniesol som to do servisu a je....potom napisem co to bolo ak nezmazu temu do vtedy...dakujem za reakcie

Dušan Nevřala

17.02.2009, 14:12 #28 Last Edit: 11.04.2009, 00:21 by Miroslav Minařík
No konečně...ale příště změnit postup.Napřed do servisu,a pak do diskuze. 8)