• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Může být vystavena revize při neúplné elektroinstalaci?

Started by Kamil Táborský, 01.05.2009, 11:14

previous topic - next topic

Kamil Táborský

01.05.2009, 11:14 Last Edit: 15.08.2009, 11:43 by Miroslav Minařík
Vystaví revizní technik při rekonstrukci elektroinstalace revizní zprávu, pokud rozvody nejsou kompletní?

Např. pokud v místnosti kde bude plánovaná koupelna visí u stropu 3 metry stočeného kabelu?

(jelikož koupelna se bude dělat až za pár let a není ještě naplánováno, kde co bude)

#uft#

Martin Bauer

Záleží na revizním technikovi.
Z mého pohledu by neměl být problém. Do revizní zprávy je třeba napsat které prostory a které obvody jsou součástí revize. Mělo by být uvedeno kde revize začíná a kde končí - vymezení revize, rozsah.
Já osobně do revize uvádím i co není součástí revize aby informace byla jednoznačná.
Co se týká vašeho příkladu, kabel by měl být ukončen tak jak má a ne aby byl volně ložený.
RT E1/B, EZS, CCTV, elektromontáže, projektování slaboproudu

Říkali nám: elektrika jsou dva drátky, jeden tam a druhý zpátky, prý to občas kope.....

Jaroslav Hasala

Tak jak psal kolega Bauer, v podstatě není problém vymezit v revizní zprávě, čeho se vlastně týká a popř. čeho ne.
V uvedeném případě by bylo asi vhodné ty volně visící kabely zatím vůbec nepřipojovat.
elektromontážní firma, revizní technik E2/A
specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody.
tel. : 603 355 919
email : jarda@hasala.cz

Kamil Táborský

Jedná se hlavně o obvod pro pračku. Rozvodnice je vzdálená od koupelny cca 12metrů,takže bych zase musel znova sekat drážku pro kabel. Je to skoro přes celý dům.Ještě bych teoreticky mohl tento obvod ukončit v koupelně v instalační krabici a potom se v budoucnu z teto krabice napojit.  Ale jelikož se jedná o pračku tedy jako samostatný obvod,tak nastavování wagosvorkama v krabici se mně moc nelíbí  :(

Milan Illek

Případ řešte instalací potřebných kabelů, bez jejich připojení v rozvodnici.
Problém s neúplnou elektroinstalací zmizí, může  však nastat s kolaudací.
Nebo je to bez SP?

Kamil Táborský

ŽÁDNÉ STAVEBNÍ POVOLENÍ NEPOTŘEBUJI A TUDÍŽ ANI KOLAUDACI

Radek Kroutil

Quote from: Kamil Táborský on 03.05.2009, 16:18

Tak proč se ptáte na revizi?
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

František Šohajda

Pokud to nepotřebujete na stavební úřad, tak proč potřebujete revizi....
Pro Vaše dobré svědomí si můžete udělat revizi /proměření/ ....
Může revizní technik podle normy udělat i revizi na jednu místnost......nikde není napsáno že musí ji udělat komplexně......i tak se to dělá v praxi, jak se dokončují /byty,pavilony,chodby, místnosti/.....je to podle platných ČSN...
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Kamil Táborský

Revizi potřebuji jelikož dělám rekonstrukci elektroinstalace chalupy a budu také předělávat jednofázový jistič 25A na 3fázový 20A a pracovníci eonu budou chtít určitě revizi objektu

Václav Nová

EON bude chtít pouze revizi odběrného zařízení.

Kamil Táborský

Quote from: Václav Nová on 03.05.2009, 17:06
EON bude chtít pouze revizi odběrného zařízení.

Mohl bys te mi to přeložit do srozumitelné řeči?:) 

František Šohajda

TO:Táborský
Musíte upřesnit to, co budete dělat...pokud budete zasahovat do měření tak revizi mít musíte./za určitých okolností../....pokud měření necháte tak jak je, tak revizi potřebujete pouze pro váš klidný pánek...../hlavně kvůli bezpečnosti/......
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Kamil Táborský

Budu dělat uplně nové rozvody elektroinstalace na chatě. Před elektroměrem nemáme žádný jistič. Před elektroměrem je pouze přípojková skřín. Rozvodným závodům platíme za jistič 25A jednofázový. 
Jelikož budu dělat i 3fázovou zásuvku,tak budu potřebovat změnu hodnoty jističe na 3fázový 20A. Od nově udělané rozvodnice natáhnu kabel 3L+PEN k elektroměru.  Vím že je potřeba sepsat s eonem novou smlouvu.  Otázka ale zní ,jestli je potřeba revize objektu  nebo mě dají nový 3 fázový elektroměr bez revize

František Šohajda

Tak to potřebujete revizi ale pouze na odběrné místo ...tj.revizi na elektroměrový rozvaděč s přívodem.............co je dál za ním to rozvodné závody nezajímá..!

Kamil Táborský

Možná jsem natvrdlý,ale ještě jedna otázka:
To znamená že musím volat revizáka aby mně z revidoval jenom elektroměrový rozvaděč?  My máme elektroměr ve zdi v takové dřevěné bedně s dřevěnými dvířky. :(

František Šohajda

Ano, musíte...některé distribuční firmy nechtějí dřevěné bedny..někdy se tak dává oplechování ale já s tím nesouhlasím, musí tam být min. elektroměrová deska, nové knstrukce-šedá...

Štefan Beláň

Quote from: Kamil Táborský on 03.05.2009, 16:55
Revizi potřebuji jelikož dělám rekonstrukci elektroinstalace chalupy a budu také předělávat jednofázový jistič 25A na 3fázový 20A a pracovníci eonu budou chtít určitě revizi objektu

Quote from: Kamil Táborský on 03.05.2009, 16:18

TO: Táborký

Rekonstrukce bez stavebního povolení, dokumentace a revize, tak to je tedy síla.  (doh) (plc)

PS: Možná jsem vše chybně pochopil. ??
Chránič chrání - jistič jistí.

Radek Kroutil

Jestli jste elektrikář, tak snad znáte patřičné normy  (norm)
Když děláte novou elektroinstalaci, tak snad není takový problém vyměnit i skříňku s měřením..
Ale ať je to pro vás problém, či ne, stejně jí musíte vyměnit, když budete předělávat hlavní jištění. Už tam vidim bakelitovou Premix desku z 50.let... :'( Pane velebnosti, jdu blejt...
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz