• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 22:04

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jaká je rozumná rezerva modulů v rozvaděči?

Started by Martin Kafka, 18.05.2009, 15:49

previous topic - next topic

Jan Franěk

Quote from: Milan Hudec on 16.10.2017, 23:13
Soubor norem pro rozvaděče je natolik uživatelsky nepřátelský, že jeho porušování mnohdy nevidím coby neschopnost či lenost, ale coby protest (dance)

No, k zasmání dobré, ale jako argument u soudu to asi neobstojí.  ;D

ALespoň základní znalosti problematiky rozvaděčů a úplných krytů, nejsou přece žádným problémem. Existuje k tomu už dost školení, která lze  navštívit. Pak je výroba rozvaděče skoro hračkou  ;) ALe to se prostě jen musí chtít.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Čestmír Kubáček

Tak to je mi taky novinka. PE (ZŽ) značíme jen, pokud je to PEN. Pokud vezmu v potaz, že PE(N) má být bez přerušení, tak ho nemusím nikdy odpojit, a ani tomu nehodlám popisem napomáhat jinému...

Miroš Jan

Quote from: Jan Franěk on 17.10.2017, 15:02
No, k zasmání dobré, ale jako argument u soudu to asi neobstojí.  ;D

ALespoň základní znalosti problematiky rozvaděčů a úplných krytů, nejsou přece žádným problémem. Existuje k tomu už dost školení, která lze  navštívit. Pak je výroba rozvaděče skoro hračkou  ;) ALe to se prostě jen musí chtít.

Tak to s tebou Honzo nesouhlasím.
Výroba rozvaděčů, je sice sranda pro toho, kdo to umí.
Abych ale rvál státu zbytečně peníze, to teda nehodlám. Proto rozvaděče nevyrábíme dle ČSN pro rozvaděče.
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Jan Franěk

Quote from: Miroš Jan on 17.10.2017, 22:27
Abych ale rvál státu zbytečně peníze, to teda nehodlám.

Přiznám se že nerozumím. Pokud si dojdu na školení k nějakému výrobci, vybaví mě většinou potřebnými podklady, sw a informacemi, jak to správně provést tak, abych byl schopen naplnit literu zákona v nejmenší nutné míře a mohl se pod svůj výtvor podepsat (myšleno oštítkovat a vybavit podklady) Celé mě to stojí jeden den školení (především čas) a pak pár minut navíc u každého rozvaděče (nebo úplného krytu, ale i o tom jsem psal).  Kde je to cpaní peněz státu?  SAmozřejmě jsme u bytové výstavby a ne průmyslu.

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Miroš Jan

Když budeš chtít vyrábět elektroměrové rozvaděče, a rozvaděče do toho průmyslu, tak je to tak jak jsem psal.Bohužel (zle)
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace