• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 15:08

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Bude to argument pro zastánce fotovoltaik výroben?

Started by Miloslav Dunda, 25.08.2010, 20:44

previous topic - next topic

Jan Alin

Quote from: Edmund Pantůček on 28.08.2010, 06:36
Přejme jim to a buďme solidární! Každý voják má v torně maršálskou hůl, každý z nás si mohl svou elektrárnu postavit! (funny)  (dance) (funny)

Nebudu solidární protože ty peníze jim musím platit já aniž bych měl na výběr. To že si každý z nás mohl postavit svou elektrárnu myslíte spíš jako žert, ne každý měl dost peněz nebo mohl dostat půjčku, ne každý měl přístup k poli na kterém by to mohl postavit, ne každý na to má žaludek. Nedivil bych se kdyby tento způsob výdělku na fotovoltaice byl někdy v budoucnu zařazen někam k obchodu s topnými oleji. Fotovoltaice budu nakloněn až v okamžiku kdy nebudu doplácet na to že si ji někdo pořídí a až majitelé prokáží že nebudu platit podruhé až se bude likvidovat nebezpečný odpad.

Petr Doležal

Před půl rokem jsem psal, že distributor ve Španělsku každým rokem určí připojitelný výkon do elektrizační sítě a tento výkon draží. Vyhrává ten investor FVE, který požaduje nejnižší výkupní cenu.
A je to!
Španělé tržnější než čeští, zlobovaní zákonodárci  :'(
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Jan Alin

Quote from: Petr Doležal on 28.08.2010, 11:07
Před půl rokem jsem psal, že distributor ve Španělsku každým rokem určí připojitelný výkon do elektrizační sítě a tento výkon draží. Vyhrává ten investor FVE, který požaduje nejnižší výkupní cenu.
A je to!
Španělé tržnější než čeští, zlobovaní zákonodárci  :'(

Ano za těchto podmínek bych fotovoltaiku zařadil mezi normální legální zdroje.

František Šohajda

ERÚ oznámil že hodlá snížit cenu za elektřinu z fotovoltatiky....tolik z dnešního tisku...
Možná první záblesk !! ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Miloslav Dunda

V této diskuzi postrádám názory skalních zastánců FV výroben.

Jirka Š. Svejkovský

Do této diskuse většinou přispívají technici a to jsou lidé, kteří se řídí vlastním rozumem a ne ideologií. Skalní přívržence čehokoliv nezajímají fakta, která lze diskutovat. Tady by si moc nepopovídali.
PS: Přiznám se k tomu, že se mi princip trvale udržitelného života zamlouvá. Je to složité téma a rozhodně není zadarmo. Ale to patří jinam.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Miloslav Dunda

On o tom málokdo věděl. Ke mně se to dostalo taky později, když chtěli servis investoři jedné takové elektrárničky. Tak jsem se tak trochu poptal a až tehdy jsem zjistil, co je to za podraz úplně na všecko.
Ta elektřina se vyrábí v době, kdy jí nikdo nepotřebuje, tudíž zbytečně zatěžuje distribuční soustavu. Musí se odpojovat (nikoli zastavovat - to je takový drobný technický rozdíl) konvenční elektrárny, což ve finále nezpůsobí žádný ekologický efekt. O "ekonomice" výkupních cen není třeba se šířit.
Ani tak nejde o to, že budeme platit více za elektřinu, ale o to, že celá věc je nesmysl. Nesmysl proto, aby šibalové levně přišli k penězům.
-----------------------------------------------------

Páni podnikatelé a majitelé těchto elektráren podnikají všelijak.
Je známo, že na panely v noci svítí a nebo agregáty přímo zapojují do sítě a stále se jim to mnoho násobně vyplatí.
Voltaické elektrárny jsou ekonomický zločin!!!!

To, že se na tom podílely všechny politické strany za vlády Čssd, zelení a KSČM a další vlády, tentokrát pravicové s tím nic neudělaly, ač byly pozměňovací návrhy, by nám nemělo být jedno.
Není s podivem, že se toto téma vytahuje

Josef Pentoda

Quote from: Miloslav Dunda on 02.09.2010, 21:46
Ktáceno: Není s podivem, že se toto téma vytahuje

Člověče, letos vás vyndali z mrazáku předčasně. Ještě nejsou Vánoce.

Jirka Š. Svejkovský

Miloslav Dunda

Pane Svejkovský, když blábol a platím to, byl bych moc vděčen o radu jak si touto FV energíí mohu dnes večer posvítit. Přes den nejsem doma, ale musím ji platit. A i kdybych byl doma, tak nemusím svítit ani používat žádné spotřebiče. Vařím na plynu.

Jirka Š. Svejkovský

Najděte si grafy průběhu spotřeby. To že vy zrovna nejste doma na graf nemá vůbec žádný vliv. Největší spotřeba je přes den, kdy svítí sluníčko. Blábolíte nesmysly.

Miloslav Dunda

Pane Svejkovský, neblábolím nesmysly. A to proto, že všechny elektrárny, které by byly v provozu i bez FV výroben jsou v provozu. A a FV výrobny dělají v síti jenom problémy. Pokud jich bylo málo, tak to moc nevadilo, ale nyní to už začíná být problematické. Představte si co by se stalo, kdyby velké elektrárny zhaly pod kotlem a najednou by přišel mrak. A co potom? To my vysvětlete.

Jirka Š. Svejkovský

Pane Dundo, máte vzdělání, nebo alespoň nějakou odbornou představu o distribuci el. energie? Nebo čerpáte informace z tisku? Jste na odborném fóru. Na vaše dojmy tu není nikdo zvědavý. Zkuste to někde jinde.

Miloslav Dunda

O.K. pane Svejkovský, ale neodpovídejte za všechny. Možná někdo s tím mým (jak vy říkáte hloupým a neodborným  názorem bude souhlasit a určitě většina až jim přijde nová faktura za odběr elektřiny.

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Miloslav Dunda on 02.09.2010, 22:55
O.K. pane Svejkovský, ale neodpovídejte za všechny. Možná někdo s tím mým (jak vy říkáte hloupým a neodborným  názorem bude souhlasit a určitě většina až jim přijde nová faktura za odběr elektřiny.

Myslel jsem si to. Novinky.cz: Zražení až o 22%! Jestli neumíte počítat při vaší "kvalifikaci", tak nemám důvod vám věřit.

Jan Štěpán

Quote from: Miloslav Dunda on 02.09.2010, 21:46
On o tom málokdo věděl. Ke mně se to dostalo taky později, když chtěli servis investoři jedné takové elektrárničky. Tak jsem se tak trochu poptal a až tehdy jsem zjistil, co je to za podraz úplně na všecko.
Ta elektřina se vyrábí v době, kdy jí nikdo nepotřebuje, tudíž zbytečně zatěžuje distribuční soustavu. Musí se odpojovat (nikoli zastavovat - to je takový drobný technický rozdíl) konvenční elektrárny, což ve finále nezpůsobí žádný ekologický efekt. O "ekonomice" výkupních cen není třeba se šířit.
Ani tak nejde o to, že budeme platit více za elektřinu, ale o to, že celá věc je nesmysl. Nesmysl proto, aby šibalové levně přišli k penězům.
-----------------------------------------------------

Páni podnikatelé a majitelé těchto elektráren podnikají všelijak.
Je známo, že na panely v noci svítí a nebo agregáty přímo zapojují do sítě a stále se jim to mnoho násobně vyplatí.
Voltaické elektrárny jsou ekonomický zločin!!

1/ Divil by jste se jaký odběr je v době kdy podle vás nikdo elektřinu nepotřebuje...
2/ Kdyby jste něco o FVE věděl, věděl by jste ža každá FVE od usmrkaných 400kWp má možnost dálkového snížení výkonu, popř. úplného odpojení Distributorem el. energie. Pokud se chcete bavit o malých elektrárnách v zeleném bonusu, tak tam 3/4 roku nevyleze do sítě většinou téměř nic.
3/ Jestli někdo v noci svítí na panely, tak spíše jako ochranu proti zlodějům.
4/ voltaické elektrárny je slovní nesmysl, všechny elektrárny jsou přece "voltaické" pokud myslíte fotovoltaické, pak v tomto jediném máte částečně pravdu. Ovšem platí to až od "zajímavých" výkonů. Na rodiném domku s pár kWp se o ekonomickém zločinu rozhodně mluvit nedá.
ELprojekt.cz s.r.o. projektování a realizace elektrických zařízení.

Miloslav Dunda

Taky nemám pravdu, protože to nejsou fotovoltasické elektrárny, ale fotovoltaické výrobny. Tak je správný název.

Fuk Tomáš

Quote from: Miloslav Dunda on 02.09.2010, 23:55
...to nejsou fotovoltasické elektrárny, ale fotovoltaické výrobny. Tak je správný název.

A to jste vzal kde?
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)