• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Mohu z důvodu úspor použít pro venkovní světlo dvouvodičové vedení?

Started by Dalik, 02.06.2011, 16:56

previous topic - next topic

Jirka Š. Svejkovský

Ale ono každý rok pár lidí zemře. Většinou při požáru, který taková instalace způsobila. Každý si to přečte a tváří se, jako by se ho to netýkalo. Přece doma nepřizná, že něco zmršil a mohlo by to někoho ohrozit. Jeho pověst by dostala pěkně na frak.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Stanislav Látal

Quote from: Josef Slanina on 05.06.2011, 19:17
Pro lidi jste mudrlant, co si vymýšlí nesmysly.
Nikomu nic zlého nepřeju, ale asi bude muset pár lidí zemřít, než se lidé naučí nebrat elektriku na lehkou váhu.

Lidé se až tak snadno nezmění - tak proč se trápit ?

To je stejné, jako přesvědčovat kuřáka o škodlivosti kouření !   PROČ ?

Myslím, že tahle diskuse se už sama vyčerpala  (drinks) (drinks) (drinks)

Milan Hudec

Quote from: Josef Slanina on 05.06.2011, 11:31
Děkuji pane Hudec za krásný citát. Myslím si, že tyto citáty je třeba schovávat a přednášet na školení. Potom ještě dokumentovat obrázkama, jak to vypadá, když se tento přístup praktikuje v praxi. Sám jsem viděl x poddimenzovaných vyhořených vedení (váš nadbytečný materiál ) takže proč bych kupoval kabel 3 x 2,5 CYKY, když se mi doma na půdě váli dvojlinka či zvonkový drát, však on také dost udrží že.

Jen pro pořádek připomínám, že to co jsem popsal je realita, nikoli, že to tak dělám já či to schvaluji.
U toho zkratového proudu 160A/O,4s se ještě trochu zamyslete............

Jiří Schwarz

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 05.06.2011, 19:28
Ale ono každý rok pár lidí zemře. Většinou při požáru, který taková instalace způsobila. Každý si to přečte a tváří se, jako by se ho to netýkalo. Přece doma nepřizná, že něco zmršil a mohlo by to někoho ohrozit. Jeho pověst by dostala pěkně na frak.

Ono je na silnicích těch malérů, zranění nebo i úmrtí tak moc, že "elektrika" je tak trochu ve stínu a "těch pár malérů" prostě dokážeme přehlížet...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)