• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Copak byste řekli fasádníkům na taková připojení v krabicích vy?

Started by Miroslav Minařík, 01.10.2011, 23:03

previous topic - next topic

Kamil Novák

Quote from: Petr M on 05.10.2011, 23:14
... Myslím, že jenom na těchto detailech rozfrcá dva tři projekty.

To je naprosto přesný a pravdivý závěr.  (jednicka)
Jenomže kolikrát za život si člověk pořizuje dům nebo rekonstruuje byt, aby se ponaučil pro příště?
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Martin H.

A dokázala by si investorka svojou autoritou ustrážiť projekt pred zmenami podľa rád skúsených remeslníkov? Skúsených v tom, ako si uľahčiť robotu a vycicať z investora, čo sa dá. Spoznáta ich podľa vety:  "Všade to tak robíme a zatiaľ sa nikto nesťažoval.".

Petr M

Quote from: Martin H. on 06.10.2011, 08:19
A dokázala by si investorka svojou autoritou ustrážiť projekt pred zmenami podľa rád skúsených remeslníkov? Skúsených v tom, ako si uľahčiť robotu a vycicať z investora, čo sa dá. Spoznáta ich podľa vety:  "Všade to tak robíme a zatiaľ sa nikto nesťažoval.".

To nevím. Přitom jde jenom o jednu větu: "Já to platím, tak to udělej, nebo sbal vercajk a vypadni".

Osobně jako spotřebitel bych se snažil protlačit do smlouvy "Práce bude provedena podle projektu a případné změny musí písemně odsouhlasit obě strany. Nedodržení projektu ze strany dodavatele může vést k ukončení spolupráce. V případě odchylky od projektové dokumentace hradí dodavatel všechny náklady na uvedení díla do stavu odpovídajícímu projektu." To už by si ti kulišáci možná ty finty rozmysleli a pro seriózní firmu by v tom neměl být problém...

Oldřich Morávek

Jako RT nabízím svým zákazníkům  odbornou pomoc alespoň na úrovni konzultace, nebo dohledání normy, ale kupodivu o to zákazník nestojí.
Je to jen víc problémů a další investice navíc. Morávek je prostě moc opatrnej šťoura.
Na konci se diví a nadávají na řemesla.

A co se týče plynu, moje drahá choť mě v neděli přesvěčovala, ať spravím polynový sporák, že nemůže dosmažit řízky.
Nechtěla si nechat vymluvit, že na to objednám plynaře a nic dělat nebudu.
(a to se jí dlouhodobě snažím vzdělávat v oblasti VTZ  (dance))
Málem jsem měl tichou domácnost.   ;D