• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jsou dřevěné štafle bezpečný izolant při náhodném doteku na fázi 230V?

Started by Miloslav Šťastný, 07.08.2012, 17:16

previous topic - next topic

Milan Hudec

Quote from: Jan Alin on 09.08.2012, 20:26
Tak a teď ještě husarský kousek nakonec. Zkuste sehnat pojišťovnu, která vás pojistí na úraz při těchto experimentech. Pokud ano, jsem zvědav na cenu roční pojistky. Začal bych se poptávat u Lloyd's, tam prý pojistí za příslušný obnos i barvu očí. ;D

Tohle je pohodička, kdysi jsem se zúčastnil testování obranných pepřových sprejů do odborného časopisu, to byla jiná káva (dance)

Karel Smékal

Pro všechny elektrikáře " teoretiky" !  :P  Z vlastní zkušenosti konstatuju že suché, čisté, dřevěné štafle považuju za bezpečný izolant při náhodném doteku na fázi 230V.
Mirku, pamatuješ jak jsme na učňáku v učebně v papučích na linoleové podlaze  sahali holým prstem na fázi v odkrytované zásuvce?  ;D 

Oldřich Morávek

Dokonce se mi povedlo, že při opravě vypínačové krabice mi nesvítila ani doutnavka.
Po zkratu jsem se už pokaždé při měření držel zdi.

Miroslav Pech

V prváku na průmyslovce nám v dílnách dával mistr k dobru story o zednickém učni, který si na lešení (dřevěné podlážky) sáhnul na fázi venkovního vedení a "chlubil" se před svým mistrem, že mu to nic nedělá. On mu na to odpověděl, ať si šáhne i na ten vedle. Mistra zavřeli. Učeň nepřežil.

Pavel Horský

Quote from: Milan Hudec on 10.08.2012, 07:56
Tohle je pohodička, kdysi jsem se zúčastnil testování obranných pepřových sprejů do odborného časopisu, to byla jiná káva (dance)

Milane, ty jsi normálně výzkumný a testovací pracovník. Vždy mě pobavíš. Dobrý  :D (jednicka)
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Petr Doležal

Quote from: Milan Hudec on 10.08.2012, 07:56
kdysi jsem se zúčastnil testování obranných pepřových sprejů do odborného časopisu, to byla jiná káva (dance)

To bys mohl nastoupit místo Franka:
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení