• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 20:14

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jaký je váš názor na zapojení zásuvek na různé fáze v kuchynské lince ?

Started by Lika Zdeněk, 23.10.2012, 22:13

previous topic - next topic

Ján Garaj

To je také prirovnanie. RT dáva fakticky tzv. požehnanie, že to čo projektant kedysi naprojektoval, montér namontoval je toho času schopné bezpečnej prevádzky. Čiže ten RT je na konci toho reťazca. Skúste si predstaviť, ako plesnete  vo vzduchu bičom. Ten koniec toho biča vydáva zvuk, ktorý je známy každému koňovi. Stačí plesnúť len koncom biča a kôň vie o čom to je. Je to naozaj len prirovnanie, napísal by som  řčení (neviem či je to správny výraz) ak je to zle opravte ma. A pánovi Novákovi (ak to nebol on tak sa ospravedlňujem) len toľko:  Projektant má naprojektovať = graficky znázorniť.... podľa predpisov platných v dobe realizácie, nie len hodiť na papier pomocou SW. Ak má montér opodstatnené pochybnosti o kvalite projektu je jeho (psou) povinnosťou na to upozorniť zákazníka a nenamontovať blbosti. O RT som už písal. RT je na konci toho tzv. biča a on buď plesne tých pred ním alebo dá kladnú RZ. Drobnosti určite každý dobrý RT opraví a  správny zákazník tie drobnosti bez problémov doplatí. V opačnom prípade sa mu môže stať, že nemusí dostať RZ.

Kamil Novák

Quote from: Ján Garaj on 03.11.2012, 20:51
A pánovi Novákovi (ak to nebol on tak sa ospravedlňujem) len toľko:  Projektant má naprojektovať = graficky znázorniť.... podľa predpisov platných v dobe realizácie, nie len hodiť na papier pomocou SW. Ak má montér opodstatnené pochybnosti o kvalite projektu je jeho (psou) povinnosťou na to upozorniť zákazníka a nenamontovať blbosti. O RT som už písal. RT je na konci toho tzv. biča a on buď plesne tých pred ním alebo dá kladnú RZ.

Proti uvedenému postupu nelze nic námitat.
Jenom nerozumím tomu, proč tak zdůrazňujete tu grafickou (obrazovou) část projektu.
U jednodušších projektů je, než vlastní "malůvka", možná důležitější dobře a konkrétně zpracovaná technická zpráva, Protokol o určení VV a další texty.
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Ján Garaj

Ale technická správa je neoddeliteľnou a veľmi dôležitou časťou projektu. Je to opäť grafické znázornenie,  aj písmo je grafické znázornenie myšlienok. Je to len slovíčkárenie ale v zásade je to to isté.