• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?

Started by Petr Černoch, 13.02.2013, 07:48

previous topic - next topic

Jan Hájek

Quote from: Petr Černoch on 11.03.2013, 09:37
propagandu kolem výrobků Apple...

Na propagandu jsem věřil do té doby, než jsem přešel a pochopil co na nich ostatní mají, alespoň stran telefonu.
PS: Schválně, proč neběží videa na Elektrika.Tv na SW od Adobe?
Jan Hájek +420 737 246 347  jan.hajek@dehn.cz  honza@elektrika.cz
KníŠka 2.0 a SW na ČSN EN 62305-2 ZDARMA!
www.kniska.eu

Pokud váš problém souvisí s mým příjmem, rád ho pomůžu vyřešit!

Jan Hájek

Quote from: Pavel Horský on 11.03.2013, 09:45
...... a to srovnání řečené profesionální cestou by nebylo?
S připrovnáním bagety se asi nikdo moc nespokojí.

Nojo Pavle, ale to profesionální srovnání již bylo na začátku od té doby se to točí stále dokola.
www.kniska.eu

František Šohajda

Dnes chodí především cena...bohužel?? Takový je dnes život ? :'( Asi to nezměníme!!

Díval jsem se na CITEL (zájímají mě věci kolem  :)) a dávají 10 let záruku ....i když cena je skoro srovnatelná s DEHN.....u zákazníka se těžce obhájí i cena větší o 2000.-Kč...?
Mají nějakou vývojovou hvězdu s označením VG ?
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Petr Černoch

Kdyby byl rozdíl mezi Dehn a Citel 2000,- tak to neřeším . Ochranu pro TN-C od Citel jsem našel za necelých 8000,- od Denh nejlevněji za skoro 15000,- to už mi přijde jako docela zásadní rozdíl a proto mě zajímá, zda je tak vysoká cena opravdu obhájitelná 2x vyšší kvalitou, nebo lépe, 2x vyšší šancí na spolehlivé zabránění škod.

Vít Rotrekl

Když si koupíte auto za 200 tis.Kč a auto za 400 tis.Kč, myslíte že bude stejná pasivní bezpečnost? Tohle je podobné. Na auta tu máme nějaké EURO NACAP testy a odmění je hvězdami. Bohužel svodiče a přepěťovky jsou oproti autům okrajová záležitost, tak to nikdo nezávisle testovat asi nebude.
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

František Šohajda

Quote from: Petr Černoch on 11.03.2013, 10:48
Kdyby byl rozdíl mezi Dehn a Citel 2000,- tak to neřeším . Ochranu pro TN-C od Citel jsem našel za necelých 8000,- od Denh nejlevněji za skoro 15000,- to už mi přijde jako docela zásadní rozdíl a proto mě zajímá, zda je tak vysoká cena opravdu obhájitelná 2x vyšší kvalitou, nebo lépe, 2x vyšší šancí na spolehlivé zabránění škod.

To jsem dával jako příklad...
Ale když jsme u CITELu ,podobná ochrana stojí cca 12 500.-Kč ,  Dehn cca 14500.-Kč... ;D ;D
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jan Franěk

Typický pohled laika. Vidí jablka levnější než švestky a tak si je koupí. Pak zjistí, že ta jablkovice je sice dobrá, ale slivovice je přece jen něco jiného. Příště si raději připlatí za švestky a jablka použije do závinu. I když to před tím slyšel X krát, tak si to nejdříve musel vyzkoušet. CO kdyby.

Každý má samozřejmě právo volby. Každý může utratit svoje peníze za to, co chce. Někdo si koupí méně věcí, ale kvalitnějších. Nakonec na tom bude většinou lépe, než ten, co kupuje levné věci, ale o to  častěji.
Někdo raději utratí 2tis. měsíčně za sport, jiný za cigarety. Je to otázka priorit.

Třeba nějaká porovnávací tabulka, by se mi taky líbila.   Ale kdo a jak to má zpracovat?  Nezávislé testy by asi musel někdo zaplatit. Nedovedu si přestavit kdo. A ty provedené některým z výrobců, by těžko patřili k důvěryhodným.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

ACEOF ACES

Bez nezávislých testů jde o kupování zajíce v pytli.
Prodejce to pak staví do pozice obchodníků s deštěm.

Jiří Schwarz

...

Tady vidím velký problém - který výrobce zapůjčí něco na testování s tím rizikem, že mu to ve výsledku označí jako "hezkou, ale předraženou a omezeně fungující hračku"?
Když to někdo nakoupí, aby to otestoval, každý, kdo dopadne špatně, začne zpochybňovat provedení testu, třeba zkusí u něco na téma "testování napodobeniny místo originálu", právníci začnou chystat žaloby pro očernění, pomluvu,...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Jan Hájek

Ve zkouškách je problém, že jediná relevantní srovnávací je ta dle ČSN EN 61643-11, ta zkouška je natolik finančně náročná, že jí někteří výrobci nedělají  a jiní hledají zkušebnu tak dlouho, až jí dostanou.

Takže pokud by se našel někdo, kdo by za uvedenou srovnávací  zkoušku byl ochotný zaplatit řádově miliony, určitě by to nedělal proto, aby cizí lidé ušetřili několik tisíc. Pokud by to někdo dělal pouze pro svoji úsporu při nákupu, muselo by se jednat o zákazníka nakupujícího desítky tisíc svodičů a i ten by se v testu omezil na několik výrobků a to je na světě tak čtyři tisíce výrobců svodičů.
www.kniska.eu

Milan Hudec

Bych to nijak nehrotil a řídil se hodnotou vlnolamu, tři čtvrtiny výrobců ji neznají vúbec, tudíž je pro neznalost vyloučím a z těch zbylzch vyberu s nejlepším parametrem

František Šohajda

Quote from: Milan Hudec on 11.03.2013, 14:43
Bych to nijak nehrotil a řídil se hodnotou vlnolamu, tři čtvrtiny výrobců ji neznají vúbec, tudíž je pro neznalost vyloučím a z těch zbylzch vyberu s nejlepším parametrem

Papír snese všechno...... ;D ;D
Pokud to asi nezměří akreditovaná zkušebna, může taková hodnota být pro spoustu lidí vymyšlená.
Lidi už dnes moc nevěří ničemu.....I když ukážu katalog. :'(
PS:Já to nezpochybňuji, ale jsou zákazníci kteří jsou chytřejší jak výrobce... (zle)

Miroš Jan

PS:Já to nezpochybňuji, ale jsou zákazníci kteří jsou chytřejší jak výrobce...

Tak takovou zkušenost, mám také Františku.
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Milan Hudec

Jde o můj hrubý odhad a Honzu Hájka prosím o případnou opravu, čistokrevné jiskřiště 95%, v serii s varistorem 60%, varistor 40%

ACEOF ACES

13.03.2013, 09:21 #158 Last Edit: 13.03.2013, 10:29 by Fuk Tomáš
Quote from: Petr Černoch on 11.03.2013, 08:55
Jak jsem psal o 5 stránek dřív, v podstatě mám vybrané tři favority pro první stupeň a ke štěstí by mi stačilo, kdyby se tam například ten Dehn cenově přiblížil Citelu. Potom by nebylo co řešit  :)

1. CITEL DS253VG-300
2. DEHN DV M TNC 255
3. SAL.TEK FLP-B+C MAXI VS/3
Quote from: Petr Černoch on 11.03.2013, 09:37
Čistě podle papírových parametrů mi ten Citel přijde srovnatelný s Dehn. Taky používá varistor a jiskřiště a dokud je neuvidím vedle sebe po zásahu blesku, těžko se věří tvrzení jak je Dehn lepší. Tím nechci tvrdit že není, jen mi to připomíná propagandu kolem výrobků Apple...

http://...

Zde jste na domácím hřišti DEHN.
A jestli se tu ptáte, kdo vyhraje?
No přece DéHN, DéHN.

Jan Hájek

Quote from: ACEOF ACES on 13.03.2013, 09:21
Zde jste na domácím hřišti DEHN.
A jestli se tu ptáte, kdo vyhraje?
No přece DéHN, DéHN.

Tady je to hřiště i jiných výrobců, jen mají líné hráče. Ten výše zmiňovaný, ale na toto hřiště nepřispívá ani korunou, na rozdíl od těch s línými hráči.

Vše je o informacích, pokud bych naše výrobky neznal a nevěděl jak je použít, nedokázal bych to nikomu vysvětlit. Každý zákazník se rozhoduje na základě informací a vlastních zkušeností, pokud něco nezná a nemá k tomu relevantní informace, logicky si na to nevsadí.
www.kniska.eu

Jiří Schwarz

Kolik je tu lidí, kteří se setkali s elektroinstalací po úderu blesku?
Co tam bylo a jak to dopadlo?
Pokud jsem se setkal se škodami, buď tam byly přepěťovky "značek o jejichž kvalitě nejsem přesvědčen", nebo tam bylo jen "C-čko", které změnilo barvu okýnka, nebo tam nebylo nic...

Jenže jak zjistit u 2 nebo 3 značek, jestli do objektů, kde jsou nasazené, "blesk ani přepětí nezabloudilo", nebo jestli jsou tak účinné, že pokud nešlo o přímý úder pořádného blesku, ochrany to opravdu ochránili?

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Jaroslav Ratiborský

Vzhledem k průběhu a obsahu diskuze předpokládám,že jste si již vybral a budete s vybraným přístrojem spokojen. Přeji klidný bezporuchový provoz.