• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Už vás proudový chránič zachránil?

Started by Jakub Sedláček, 17.08.2013, 21:13

previous topic - next topic

Jakub Sedláček

To: Jiří Schwarz
Ano probíjení spotřebiče tř.I je značný problém.
Ke každému rozvaděči je přiveden drát tuším, že 16mm2 ( snad to nepopletu-přizemnění popřípadě HOP)2. Tento vodič je cca 40 m od okraje střechy a 25m od země.
S těmi bludnými proudy. Jak dalece se může propojit vodivá cesta ode mne k právě tomu vodiči, který z části procházel dost velkou louží a celá střecha byla pokryta slušnou vrstvou vody. Vzdálenost od nás a rozvaděče byla asi 20m?
"Neb člověk tvor zvířatům nadřazený jest, tedy tělem a duší oplývá, zoufalství propadnouti může"

Milan Hudec

S tím zmagnetizováním- pokud umístím chránič vedle jističe jímž prochází 'stejný' proud a prvky zapojím protisměrně?

Pavel Krymlák

Quote from: Miloš Kotek on 18.08.2013, 10:30
Řešením jsou chrániče bez testování, například Moeller PHF7-40/4/0,03-G.
Ale ta cena. :'(
(plc)
Přidám zkušenosti ze života s těmito tzv.špičkovými chrániči Moeller:
První kousek byl odebrán z rozvodnice proto, že bezdůvodně vybavoval.Ověřeno i po demontáži na stole.Stačilo, aby byl připojeno napětí na vstupní svorky a v nepravidelných intervalech vybavoval.Chránič byl instalován v rozvodnici v bytě mých rodičů v okruhu pro BJ.
Druhý kousek odešel v jiném (mém)bytě, zmáčkl jsem tlačítko "service" a z chrániče vyšel proužek bílého dýmu.Po otevření jsem objevil spálenou vybavovací cívku, skončil v koši. Takže shrnuto závěrem:Zkušenost za 5 tis., chrániče odešly samozřejmě až po záruce.Oba byly vyrobeny v Německu (PHF7-40/4/0,03-G-DE), nebyly koupeny ve stejné době.
Zaměstnanec -Revizní technik E1/A
OSVČ M-O-R-Z E1/A

František Šohajda

Některé firmy si vemou chránič i po záruce, pitvají a pokud třeba odejde cívka jejich zaviněním, dají nový i po 10 letech!! ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Pavel Krymlák

Kolego které firmy máte na mysli? Máte s takovou reklamací vlastní zkušenost?
Zaměstnanec -Revizní technik E1/A
OSVČ M-O-R-Z E1/A

František Šohajda

Quote from: Pavel Krymlák on 10.09.2013, 12:37
Kolego které firmy máte na mysli? Máte s takovou reklamací vlastní zkušenost?

Namátkou SCHRACK....asi byla vadná série ....Ale zkouškou MP u mě byli dobré !
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...