• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 20:15

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je ve Francii legální aktivní hromosvod?

Started by Jan Hájek, 21.04.2015, 09:09

previous topic - next topic

Fuk Tomáš

Jj, dokonce i takovéhle "kosmické" provedení.
Nepřipomíná vám to ten Divišův?

P.S. Tenhle je drahý, stojí 308 US$.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jiří_Hrubý

To Hájek: Našel jsem si něco od výrobce zde ve vláknu uvedeného modelu, to PDF je až dojemné, zejména jak se ohání UNE 21186, podle které by se dal udělat certifikát v podstatě i na kus desítky kulatiny.
Čína se umí chopit příležitosti a tahle je veliká, jako byl byznys s hromičkami.
Quote from: Fuk Tomáš on 23.04.2015, 09:41
Jj, dokonce i takovéhle "kosmické" provedení.
Nepřipomíná vám to ten Divišův?

P.S. Tenhle je drahý, stojí 308 US$.

Myslíte že používají také železné pilyny, nebo už se přichýlili k nerezi? I když za tu cenu :)

Ati

Ked zistíte že udrel blesk do pasívneho bleskozvodu , tak určite treba vykonať revíziu, nie len na aktívny bleskozvod. Druhá vec sú aj falošné aktívne bleskozvody, ako napríklad na foto , čínske :P

Lukáš Rotrekl

A jak se pozná falešný od pravého, když zatím nikdo uspokojivě nevysvětlil funkci....
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jan Franěk

Problém vidím v tom, že nemám jak porovnávat kvalitu, nebo vlastnosti, těchto produktů, když mi nikdo není schopen vysvětlit, jak to funguje. Proto nerozlišuji Francii, ani Čínu. Pro mne je to stejnej šunt.
Začal jsem hledat chybu i u sebe  :-[ Zajdu za učitelem fyziky, jestli mi nemůže dát pár hodin doučování. Pak dám vědět, jestli to pomohlo, nebo jsem úplně ztracený případ.  (surprice)

edit. Lukáš mě předběhl  ;D
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Ati

Dat controler plus je španielsky výrobok , ja doporučím to alebo Pulsar. Mapríklad Dat controler plus má tieto certifikáty :
O prúdové skúške , časovému zisku , izolácia elektróda lepší než 95 percent každý počasí , opakované uderi , nezmenená funkčnosť každého počasí.

Fuk Tomáš

Quote from: Ati on 23.04.2015, 20:47
...Druhá vec sú aj falošné aktívne bleskozvody, ako napríklad na foto , čínske :P
Na rozdíl od toho čínského ESE vy tu nemáte ani to foto. Tak to budete falešný na 200%, že.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Ati

Hrot po zasahu  ;)

Ati

Pred zásahom  :)

Lukáš Rotrekl

A to dokazuje funkci nebo to že kus železa to přežije?

Fuk Tomáš

Quote from: Ati on 23.04.2015, 22:31
Hrot po zasahu  ;)
Rozhodně zajímavější je fotodokumentace před zásahem/po zásahu u fermentoru bioplynové stanice ozdobené ESE bambulí.

Ati

Vy len máte tieto dve prípady  ? Ja poznám viac že pasívneho bleskozvodu udrel blesk , a barak začalo horieť .

Pošlem zaujímavé fotky ...  Do toho bleskozvodu udrel blesk ,, čo som poslal- hrot po zásahu

Ati

Len tak kapacita 133 nF

Ati

Používané material od Dehn

Ati

Používané material od Dehn

Ati

je trosku nabite a nie je búrka  ;)

Lukáš Rotrekl

Quote from: Ati on 23.04.2015, 23:14
Vy len máte tieto dve prípady  ? Ja poznám viac že pasívneho bleskozvodu udrel blesk , a barak začalo horieť .

A byl proveden správně? Tak 90% bych tipl na nedodržení dostatečné vzdálenost a přeskok, 5% na nedodržení ochranných prostorů, 4,99999999999999999999999999999% na nedodržení vzdálenosti jímací soustavy od hořlavé krytiny, zbytek bych tipoval na ostatní možné příčiny, jako  blesk vyšší hodnoty než byla navržena jímací soustava, selhání některé ze součástek nebo její nevhodnost pro potřebné namáhání, ...... a pak možnost selhání systému jako takového, prostě nic není 100%.....

Ati

Skúsobna svorka DEHN T-O (B) Rd8-10/8 Al vydržal bleskového prúdu