• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 14:32

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Víte proč je HVI nejbezpečnější varianta ochrany před bleskem?

Started by Jiří Kutáč, 26.05.2015, 10:02

previous topic - next topic

Jan Hájek

Quote from: Jiří Schwarz on 29.05.2015, 11:28
To přináší jisté riziko, že na fotce odborníci najdou nějakou chybu v aplikaci HVI vodiče...  ;)

Je to zprasený.  Není dodržen montážní návod a není správně realizovaná oblast koncovky.
Jan Hájek +420 737 246 347  jan.hajek@dehn.cz  honza@elektrika.cz
KníŠka 2.0 a SW na ČSN EN 62305-2 ZDARMA!
www.kniska.eu

Pokud váš problém souvisí s mým příjmem, rád ho pomůžu vyřešit!

Lukáš Rotrekl

Taky to tak vidím....
Doufám, že tak za měsíc až dva budou k dispozici fotky realizace bez chyb :D
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Wolfgang Marks II

Bohužel to už je česká klasika. Dodavatel slyší pouze chválu, ale už si nepřečte jaké jsou podmínky pro správnou montáž. S tím s Honzou naprosto souhlasím. Smutné je, že spousta "znalců" dotáhla instalace o projekty s HVI až tak daleko, že jsou stejně úžasné a jednoduché, jako montáž jímačů ESE.
S úctou Wolfgang Marks

Jiří Schwarz

Nemontoval jsem to, nedělal jsem na tom revizi, fotil jsem si to "jen tak do archivu" a to hodnocení jsem asi takové očekával.
Nemám "páku" na provozovatele aby s tím něco udělal.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Lukáš Rotrekl

Quote from: Wolfgang Marks II on 29.05.2015, 12:42
Bohužel to už je česká klasika. Dodavatel slyší pouze chválu, ale už si nepřečte jaké jsou podmínky pro správnou montáž. S tím s Honzou naprosto souhlasím. Smutné je, že spousta "znalců" dotáhla instalace o projekty s HVI až tak daleko, že jsou stejně úžasné a jednoduché, jako montáž jímačů ESE.

Jedna perla za všechny co mě prošly rukama. HVI na odizolování hromosvodu při průchodu kolem nějaké technologie na střeše: 12 sad koncovek (pro 2 konce) a 40m vodiče HVI.
Tipovačka: Kde je problém? Napovím, že toto byla první věc, která mě praštila do očí, když jsem to dostal k nacenění, pak tam samozřejmě bylo výrazně víc více či méně závažných chyb.

Vít Rotrekl

Ze by to chtel rozstrihat na 6 kusu a jen tam kde by to slo okolo neceho se dal HVI? Nebo to po tech 1,5metrech chtel pospojovat plast kabelu?
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Radim Strycharski

Můžete mě prosím někdo odkázat na pasáž v souboru 62305, kde je uvedena možnost alternativy k dostatečné vzdálenosti "s"? Vždycky narazím jen na to, že elektrickou izolaci lze provést jen dostatečnou vzdáleností, ale neviděl jsem tam, že je možno vzdálenost nedodržet a použít náhradu výrobkem (např. vodič HVI).

Lukáš Rotrekl

část 3 tabulka 11 poznámka 2

Radim Strycharski