• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jak by vyměnil vypínač hodinový manžel?

Started by Petr Stastny96, 30.08.2015, 10:59

previous topic - next topic

Petr Stastny96

30.08.2015, 10:59 Last Edit: 30.08.2015, 19:43 by Miroslav Minařík
Na serveru IDnes.cz jsem narazil na video ve kterém nějaký hodinový manžel vyměňuje vypínač a zároveň nabádá veřejnost aby ušetřila za elektrikáře a proto doporučuje výměnu svépomocí. No posuďte sami:
http://hobby.idnes.cz/playtvak-vymena-vypinace-postup-d44-/hobby-domov.aspx?c=A150828_110523_hobby-domov_bma

Miroslav Minařík

... to je ... a jestě větší ... to bude brát vážně.  (zle)

Ponaučení Mafra a.s. nabádá spotřebitele aby porušovali zákon. Odvážné ...
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Jirka Š. Svejkovský

V diskusi to manža schytal dostatečně.

Předpokládám, že se nejedná o profesionála, ale o herce. Láďa Hruška taky není vyučený kuchař (živnost řemeslná). Jenom z jeho chyb dostanem maximálně průjem.

Vzpomněl jsem si na Kutila Tima :)
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Lukáš Rotrekl

Tak jestli to bylo myšlený jako kabaret, tak proč ne. Mirku chtělo by to na to novou rubriku v TV. (pokud jsem ji nepřehlídl...).  (zle)
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Jiří_Hrubý

Že by Bureš pečoval takhle o finance veřejnosti, nebo má i nějakou pohřební službu a servis hasící techniky ve svém imperiu?
Co na to říct, ta dechberoucí suverénní "technická" rétorika kutila Tima působí nabuzením sebevědomí věci neznalým uživatelům a zvýšením tlaku odborné veřejnosti.
Snad až se příšte dočteme o rozvodu plynu hadicí z akce v bau snadno a rychle a pak už se začne něco dít.
Bytová instalace žel už nevzbuzuje respekt jako třeba kobka nebo rozvodné pole, kde je i slyšet jak zlověstně přede...

Miroslav Minařík

V podstatě je dobře, že tuto práci někdo dělá.
Až se něco stane, může se o to někdo opřít jako o dobrý etalon.

U mne.  (jednicka)
.

....

František Sichinger

Taky tu máme jednoho hodinovýho manžela. Šikounej důchodce a dělá vše - Elektro, plyn, vodu, odpady, .... I TIČR by se divil. :'(
Elektromotáže, alarmy, kamery, ovládání GSM, servis plyn kotlů, MaR pro všechny typy vytápění, tepelná čerpadla, kompenzace jalového výkonu, převíjení elektromotorů, RT E2A

Radek Červený

Je to veselá historka. Pán je celkově z jiné planety, a to jak profesně, tak i cenově.
Když pominu ty jeho zmíněné "perličky", tak za pětikilo dnes nákladově montážním vozem nepřejedu ani Brno, natož abych ještě něco dělal  :D
Ale je fajn, že takoví exoti jsou mezi námi. Alespoň se máme čemu smát  ;)
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Martin Hroudný

Ale jo. Až na to extempore s "nulákem", to celkem beru.

Milan Illek

Quote from: Martin Hroudný on 30.08.2015, 22:20
Ale jo. Až na to extempore s "nulákem", to celkem beru.

Proč by pod vypínačem nemohl být N i PE, když je móda instalace bez odbočných krabic?  :-\

Lukáš Rotrekl

Protože ten šmudla tam pronesl něco v duchu, že do vypínače je zapojen z jedné strany fázový a z druhé strany nulový vodič.
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Juraj Rojko

Ovšem hláška "vyzkoušíme si to na fázi, zbytek je zbytečnej", je jednoznačný kandidát do seznamu posledních vět před smrtí.  (zle)

Jiří Buben

31.08.2015, 05:05 #12 Last Edit: 31.08.2015, 05:12 by Jiří Buben
Quote from: Lukáš Rotrekl on 30.08.2015, 23:01
Protože ten šmudla tam pronesl něco v duchu, že do vypínače je zapojen z jedné strany fázový a z druhé strany nulový vodič.

Už dvakrát jsem byl osloven u nás ve vsi lidmi, že si zapojovali vypínače a začali jim padat jističe. Po příjezdu jsem zjistil, že zapojili na spínač fázi proti ochrannému vodiči nebo střednímu vodiči. Zajímavé je, že to bylo dávno před vytvořením tohoto videa.
Tak nevím, jestli se náhodou mí sousedi nepodíleli na námětu k videu. :D

Myslím, že toto video nebude mít žádný vliv na procentuálním zvýšení špatně vyměněných vypínačů. To bude pořád nějak stejné. Jsou lidé kteří to zvládnou sami, a jsou lidé, kteří to sami nezvládnou a ty se dělí na podskupinu první, která si to nechá udělat a na druhou, která projevuje nadměrné sebevědomí a vrhnou se do toho sami. No a ta druhá podskupina sice ušetří, ale místo volného času, kterého by mohla využít lépe, sedí pak u internetu a loví moudra kde soudruzi z NDR udělali chybu.

To tak bylo, je a bude a tohle video na tom asi nic nezmění stejně jako kdyby existovalo video které bude nabádat aby si lidé objednali elektrikáře.

Nechává mě to zcela chladným a beru to spíše jako Radek pro pobavení.

Mimochodem tu profesionální zkoušečku chci taky. To mi ve výbavě chybí a jako profík se přeci nemohu nechat zahanbit nějakým hodinovým manželem. ;D ;D
Revizní technik E2/A
Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstalací a hromosvodů.
Dřevozpracující průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů.
Stále se učím.....

Milan Hudec

Quote from: Lukáš Rotrekl on 30.08.2015, 23:01

A což teprve vypínač 6+6, každý kontakt zapojený dle jinéhoschema, na tom kolikrát pohoří i elektrikář s lejstrem (dance)

Jiří Schwarz

Pokud má někdo oficiální živnost na "opravy a další domácí práce", takovým zákrokem do elektroinstalace a ještě tím komentářem, šířením takových názorů,... by se asi dopustil porušení několika zákonů.
Já bych si nedovolil někomu radit že může jet autem přes křižovatku bez řidičáku pokud není barvoslepej...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Miroslav Minařík

Quote from: Jiří Schwarz on 31.08.2015, 08:30
Pokud má někdo oficiální živnost na "opravy a další domácí práce", takovým zákrokem do elektroinstalace a ještě tím komentářem, šířením takových názorů,... by se asi dopustil porušení několika zákonů.
Já bych si nedovolil někomu radit že může jet autem přes křižovatku bez řidičáku pokud není barvoslepej...

Je to zábavnější o to, že je pod tím podepsaný ne nějaký "mazal", ale Mafra a.s. :-)
.

....

Jirka Š. Svejkovský

Tato vydavatelství obvykle koupí licenci na "formát" a ten pak vytěží do posledního chlupu. Je fuk, jestli je to pěvecká soutěž nebo rady kutilům. Není to odborný plátek, kde si musí dávat pozor na slovo. Jestli herec nerozezná nulák od fáze je nezajímá (to většina konzumentů reklamy taky ne), hlavně, že je to sympaťák.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Miroslav Minařík

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 31.08.2015, 09:31
Tato vydavatelství obvykle koupí licenci na "formát" a ten pak vytěží do posledního chlupu. Je fuk, jestli je to pěvecká soutěž nebo rady kutilům. Není to odborný plátek, kde si musí dávat pozor na slovo. Jestli herec nerozezná nulák od fáze je nezajímá (to většina konzumentů reklamy taky ne), hlavně, že je to sympaťák.

Ale v tomto případě chybí zřetelné označení, že jde o zábavnou komedii :-)
.

....