• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 15:09

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak si legislativně vyložit aktivní hromosvod na letištní hale?

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 05.11.2015, 08:02

previous topic - next topic

Jiří Novotný- Stryker

Quote from: Jakub Hasala on 06.11.2015, 06:51
Pane Novotný, zkuste si to pustit znovu. Uvědomujte si potom následky při takovém nahlášení? Už to vidím, jak scénu z mafiánského filmu: "Done, ten chlap nám šlape na paty, co s ním?" ""Kápo, jako obvykle... přistřihněte mu křidílka."
Když jde o tisícovky, tak budiž, to asi nebude nikdo hrotit. Je-li to ale kšeft s hodně nulama, tak v tom nejede většinou malý soukromník. Pan Hájek nenapáda k anonymitě, ale jen ji doporučuje jako sebeochranu.

Pokud bude mít kdokoli pocit, že je ohrožen na životě může dle policejního zákona požádat policii o osobní ochranu.
Pokud máte vážně pocit, že při vznesení dotazu na stavebním úřadě, jak je možné takovouto věc legálně zkolaudovat, tak vám mafie uřízne hlavu, tak myslím, že příliš sledujete televizi  ;D
Při stejném dotazu na TIČR ohledně hlavic se tak nestalo. Ztráty na životech....0.

Jakub Hasala

Řekněme, že "přistřižená křidélka" může mít víc výrazů - ztížit třeba práci, kterou dělám. Extrémní případ je potom krveprolití.
Sám píšete o dotazu, ale nemáme se náhodou bavit o nahlášení? O tom je řeč i ve videu, jestli se nepletu.
RT E2/A

Jiří Novotný- Stryker

Quote from: Jakub Hasala on 06.11.2015, 08:19
Řekněme, že "přistřižená křidélka" může mít víc výrazů - ztížit třeba práci, kterou dělám. Extrémní případ je potom krveprolití.
Sám píšete o dotazu, ale nemáme se náhodou bavit o nahlášení? O tom je řeč i ve videu, jestli se nepletu.

Tak sepište hromadnou žalobu a já vám to klidně podepíši, nemám s tím problém.

Jiří Schwarz

Quote from: Jiří Novotný- Stryker on 06.11.2015, 07:41
...
Pokud máte vážně pocit, že při vznesení dotazu na stavebním úřadě, jak je možné takovouto věc legálně zkolaudovat, tak vám mafie uřízne hlavu, tak myslím, že příliš sledujete televizi  ;D
...

Já ten poznatek nemám z televize, já to mám z osobní zkušenosti.
Nešlo o hromosvod, ale o pozemní komunikace.
Ještě se tvářili jako frajeři, když slibovali audit.
Pak auditor napsal, že "... dopravní řešení je nevyhovující..."
Přemýšlejte jak mohl projekt vypadat, když si auditor jako člen ČKAIT o díle druhého člena dovolil napsat, že je nevyhovující!
Výsledek auditu zlikvidován, zkolaudováno a na mě si "státní správa" za moje daně najala právníka,který mě vyhrožoval trestním stíháním za špinění dobrého jména projektanta a dalšími...
Stalo se v době, kdy se u nás "střídali hejtmani", dnes oba "povýšeni", jeden sedí v Senátu, druhý je ministrem vnitra  (zle)
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Jiří Adamec 65

Quote from: Jiří Schwarz on 06.11.2015, 09:48
Přemýšlejte jak mohl projekt vypadat, když si auditor jako člen ČKAIT o díle druhého člena dovolil napsat, že je nevyhovující!

Už s tím ČKAIT versus neČKAIT dejte pokoj, o to vůbec nejde. Jestli se někdo ohání členstvím  ČKAIT k prosazení "své" pravdy, tak je to prostě jen *** (autocenzurováno) bez ohledu na členství v čemkoli nebo jakoukoli kvalifikaci.
Když je něco nevyhovující, tak to je prostě nevyhovující bez ohledu na členství třeba i u zahrádkářů  ;)

Quote from: Jiří Schwarz on 05.11.2015, 21:56

Ono by se totiž mohlo stát, že ty 2 rezonující hlavice se o blesk "poperou" takovým způsobem, že si "nevybere" a trefí něco mezi hlavicemi[/i]  :'(

Něco takového se asi stalo před lety ve fakultní nemocnici v Hradci Králové. Udeřilo do vrátnice. Prý byla +/- pár metrů uprostřed dvou hlavic a cca o 15-20m níže. Další podrobnosti už nevím, pamatuji si to jen z vyprávění bývalých kolegů.

František Šohajda

QuotePři stejném dotazu na TIČR ohledně hlavic se tak nestalo. Ztráty na životech....0.

Nevím , proč se ptáte na ESE na TIČRu?? (doh)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jiří Novotný- Stryker

Quote from: František Šohajda on 06.11.2015, 12:18

Nevím , proč se ptáte na ESE na TIČRu?? (doh)

Protože se třeba dodržuje vyhláška 73/2010 Sb. Bohužel je přizvat musíte.
Než něco napíšete-přemýšlejte!
Zrovna toto je případ letištní haly v Brně.

Jiří Novotný- Stryker

Quote from: Jiří Schwarz on 06.11.2015, 09:48
Já ten poznatek nemám z televize, já to mám z osobní zkušenosti.
Nešlo o hromosvod, ale o pozemní komunikace.
Ještě se tvářili jako frajeři, když slibovali audit.
Pak auditor napsal, že "... dopravní řešení je nevyhovující..."
Výsledek auditu zlikvidován, zkolaudováno a na mě si "státní správa" za moje daně najala právníka,který mě vyhrožoval trestním stíháním za špinění dobrého jména projektanta a dalšími...
Stalo se v době, kdy se u nás "střídali hejtmani", dnes oba "povýšeni", jeden sedí v Senátu, druhý je ministrem vnitra  (zle)

Tak potom není co řešit, všichni se bojí o život, za vše může ČKAIT, potom tedy držme hubu a berme život takový jaký je. Berme ESE jako fakt, se kterým se prostě setkávat budeme.
Nikdo nikdy netvrdil, že je život spravedlivý a že pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí.

František Šohajda

Quote from: Jiří Novotný- Stryker on 06.11.2015, 12:53
Protože se třeba dodržuje vyhláška 73/2010 Sb. Bohužel je přizvat musíte.
Než něco napíšete-přemýšlejte!
Zrovna toto je případ letištní haly v Brně.

Já přemýšlím...je to odpověď Vaše ne moje! (dance)
viz:
QuotePokud máte vážně pocit, že při vznesení dotazu na stavebním úřadě, jak je možné takovouto věc legálně zkolaudovat, tak vám mafie uřízne hlavu, tak myslím, že příliš sledujete televizi  Škleb
Při stejném dotazu na TIČR ohledně hlavic se tak nestalo. Ztráty na životech....0.

Plácáte pořád nesmysly!! ;D
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jiří Schwarz

Quote from: Jiří Novotný- Stryker on 06.11.2015, 12:56
... za vše může ČKAIT...

Když si můj příspěvek přečte pomalu a v klidu někdo nezaujatý, měl by pochopit, že v něm vůbec nešlo o "komoru", ale o dokreslení vztahů kolem státní správy, kde vládne korupce, protekce, kamarádíčkování, nadržování,... a jakákoliv snaha o prosazení pořádku musí narazit na to, že by "příliš lidí bylo očerněno" a to přece nemůžeme dopustit, aby jeden dokázal tolika lidem jak se zachovali hloupě...

To je bohužel na celém tom systému nejhorší - kdo má odborné znalosti, zpravidla nemá pravomoc. A kdo má pravomoc něco změnit nebo rozhodnout, zpravidla nemá dostatečné odborné znalosti a tak spoléhá na "poradce" a to je prostor v lepším případě pro lobby, v horším pro korupci   (zle)
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

František Šohajda

Kolega Schwarz má naprostou pravdu....
Před léty , kdy bylo ještě ITI jsem nahlásil "špatnou" revizi od RT E1B !
Došlo to na ITI , a kamarád toho RT byl vedoucí inspektor ,tak dojel ke mne do firmy a udělal kontrolu.....udělal čáru ne u jeho revize ale u jiných a na provozu!!
Pak jsme my byli ti špatní MY!.....
Už bych nikoho nikdy neupozorňoval na špatnou revizi a podobně....jsem poučen do konce života...
A u ESE je to podobné ,jako jsem psal....Ať si tam každý dá místo svodu třeba kšandy,
když to zreviduje, pustí mu to -nemám problém!!
Já to nikdy nezreviduji!!
Každý se musí poučit sám ze sebe!!

Fuk Tomáš

Quote from: Maroš Klein on 05.11.2015, 13:26
Každý tu už priznal že ESE ,,nejakou" ochranou je.
To se hluboce mýlíte, například já jsem opačného názoru a už jsem ho tu několikrát prezentoval.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Maroš Klein

Quote from: Fuk Tomáš on 07.11.2015, 02:17
To se hluboce mýlíte, ...

Tak to je len dobrá správa pre všetkých odporcov ESE. :)

Miroslav Minařík

Quote from: Maroš Klein on 09.11.2015, 07:02
Tak to je len dobrá správa pre všetkých odporcov ESE. :)

Pokud si dobře pamatuji, tak ESE, pokud bude dodržený počet svodů a bezpečné vzdálenosti, tak se může rovnat stejnému pasivnímu jímači.

Ale dodavatelé ESE popírají Kirchoffovy zákony a bezpečné vzdálenosti se jich prý také netýkají. Tak o čem je zde stále řeč? Stále dokola.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Maroš Klein

Tiež sa pýtam.
Žeby šlo len o to obstarožné ,,Repetitio (est) mater studiorum (scientiae)" ? :)
Škoda len, že sa tu viac menej nikto nechce baviť o previerke ESE ktorá beží u nás. Vo výsledku to možno ovplyvní aj vývoj v ČR.

Jan Hájek

Quote from: Maroš Klein on 09.11.2015, 09:02
Škoda len, že sa tu viac menej nikto nechce baviť o previerke ESE ktorá beží u nás. Vo výsledku to možno ovplyvní aj vývoj v ČR.

Jak nechce bavit? Termín pro předání připomínek byl do 30.9. a nyní by se jim měla věnovat pracovná skupina. Vše bylo vyhlášeno SÚTN 1.6.2015.

Největší balík věcných připomínek od jednoho člověka měl 66 stránek. 
Pokud to nebude skupina složená z 80% z dovozců a prodejců ESE, ale budou v ní lidé s elektrotechnickým vzděláním a na rozdíl od prvního vydání této ,,normy,, zodpoví, vyvrátí, nebo uznají každou z připomínek, lze výsledek odhadnout velmi jednoznačně.
Jan Hájek +420 737 246 347  jan.hajek@dehn.cz  honza@elektrika.cz
KníŠka 2.0 a SW na ČSN EN 62305-2 ZDARMA!
www.kniska.eu

Pokud váš problém souvisí s mým příjmem, rád ho pomůžu vyřešit!

Miroslav Minařík

Quote from: Jan Hájek on 09.11.2015, 10:00
Jak nechce bavit?

Bylo myšleno bavit zde. V diskusích.

Zde je to pouze pro jasnou argumentaci. Zde neobstojí emotivní prezentace tak, jako při osobním jednání. To bude ten problém.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Jiří Adamec 65

Kdysi jsem četl závěr celkem seriózních výzkumů v USA a Malajsii, který byl zaměřen na účinnost různých jímačů. Výsledek byl jednoznačný - jímače ESE mají v porovnání s franklinovou tyčí vyšší účinnost při zachytávání bleskového výboje.

ALE !!

... asi tak, jako by byla franklinova tyč o 10-30cm vyšší.  :D