• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

12.01.2026, 00:14

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Existuje zvonkové tlačítko napájené přes trafo a k tomu tři bezdrátové zvonky?

Started by Tomas Zelenka, 15.05.2016, 15:53

previous topic - next topic

Tomas Zelenka

Řeším instalaci domovního zvonku.
Potřeboval bych panel s třemi zvonkovými tlačítky napájený přes zvonkové trafo (abych nemusel řešit výměnu baterii ... kabel tam mám vyvedený) a k tomu tři bezdrátové zvonky do zásuvky.
Existuje něco podobného na trhu?
Nebo to musím nějak sbastlit?

Jiří Schwarz

Já budu teď možná velký pesimista.
Pokud vám jde o nějaké jednoduché zvonky, tak to se neprodává. Vysílače bezdrátových zvonků jsou standardně na baterie.
Dalo by se dobastlit napájení, samozřejmě musí být napájení usměrněné, filtrované, v ideálním případě stabilizované.
Daly by se k vysílačům dobastlit vývody na externí tlačítka.
Ty vysílače jsou určené do "volného prostoru", pokud se někam zavřou, podepíše se to negativně na dosahu.
Tím, že se k vysílači připojí vedení k externímu zdroji nebo tlačítku, ty přívody mohou nedefinovatelně naopak dosah zvýšit. Ale mohlo by to být bráno jako "neautorizovaná" úprava vysílacího zařízení. Takže já bych se do takové úpravy nehrnul, hlavně ne pro nějakého "zákazníka".
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Patrik Mlynar

Na vasom mieste si spocitam cenu za vymenu baterii (vacsinou su tam 12V mikrotuzky polovicnej vysky - cena cca 20 Czk)  pri beznej zivotnosti. To si porovnajte so stratami s trafe iducom naprazdno.
Miestny elektrotaliban zacne citovat svate normy  ....

Jirka Údržbář

Jablotron.
3x vysílač RC-85 (bohužel pouze se stejnosměrným napájením, nutno použít DC zdroj)
3x siréna JA-80L

František Šohajda

Quote from: Patrik Mlynar on 15.05.2016, 23:20
Na vasom mieste si spocitam cenu za vymenu baterii (vacsinou su tam 12V mikrotuzky polovicnej vysky - cena cca 20 Czk)  pri beznej zivotnosti. To si porovnajte so stratami s trafe iducom naprazdno.

Tak nějak...
U dobré baterie je výdž 2-3 roky normální (ze zkušennosti)  ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Tomas Zelenka

Díky za rady...jsem si zas něco vymyslel...:-)
Jablotron se mi líbí...ale těch peněz... je to pro mě domů.
Tak ještě počkám než dorostu k nějakému řešení z kterého budu mít radost...zatím mám chuť bastlit :-)
Díky všem

Michal Čeleda

Třeba Elektrobock dělá 4násobné tlačítko pro bezdrátové zvonky, má tuším i jednotlačítko na "solární pohon" :-). Asi bych nevymýšlel složitosti, jednou za čas vyměníte baterku a je to.

Vojtin

Quote from: Tomas Zelenka on 15.05.2016, 15:53

Řeším instalaci domovního zvonku.
Potřeboval bych panel s třemi zvonkovými tlačítky napájený přes zvonkové trafo (abych nemusel řešit výměnu baterii ... kabel tam mám vyvedený) a k tomu tři bezdrátové zvonky do zásuvky.
Existuje něco podobného na trhu?
Nebo to musím nějak sbastlit?

Milan Hudec

Quote from: Tomas Zelenka on 17.05.2016, 22:08
Díky za rady...jsem si zas něco vymyslel...:-)
Jablotron se mi líbí...ale těch peněz... je to pro mě domů.
Tak ještě počkám než dorostu k nějakému řešení z kterého budu mít radost...zatím mám chuť bastlit :-)
Díky všem

Což tak centrální baterie větší kapacity, při normálním provozu vydrží léta.
Pro obdobnou záležitost mám snad už deset let v serii tři ploché baterie a stále funguje.