• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

12.01.2026, 17:41

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Cim delate kapsy do zelezobetonu na klasicke 68?

Started by Jakub_Karas, 10.07.2016, 16:01

previous topic - next topic

Jan Franěk

Šel jsem cestou půjčovny nářadí, protože podobný nástroj jsem dotěď potřeboval jen velmi zřídka. Tak jednou za rok a z toho pohledu pro mne byla zápůjčka mnohem výhodnější.
Ale tomu předcházela zkušenost s kotouči do drážkovačky. Vyzkoušel jsem cca 9 různých sad kotoučů a utratil za ně něco přes 3 400kč, než se mi podařilo vybrat ty správné. Šlo o velmi tvrdý (poctivý) beton.
Nyní zvažuji koupi vlastního nářadí i nástroje. Opět zaskočím do půjčovny a investuji pár stokorun na zápujčku nářadí a několika nástrojů, abych si to vyzkoušel v praxi. Pak se sám rozhodnu, jakou cestou se nakonec vydám.

Trochu mimo téma.  ;)
Momentálně zvažuji koupi akusady nářadí. Prošel jsem si Makitu, Bosch, HITLI, Dewalt a Milwooke. Při porovnání mi vyšlo, že mnou poptávaná sada, stojí mezi 24 - 28 tisíci od jednotlivých výrobců. Tedy jsem neviděl žádný zásadnější cenový rozdíl mezi jednotlivými výrobci nářadí.
Pak přišla na řadu obchodní část, kdy mi byly nabízeny slevy na nákup. Dostal jsem se na 19tis Makita, 22tis Hilti, 23tis Bosch a 24 Milwaukee a Dewalt. Sady mají malé odlišnosti, například jestli 2-3 baterie, nabíječka, nebo rychlonabíječka, nebo malá sada nástrojů navíc. Velice těžké rozhodování.   :D
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Pavel Horský

Quote from: Jan Franěk on 11.07.2016, 06:48
Velice těžké rozhodování.   :D

No vidíš.
Já žvýkám jen jeden druh žvýkaček, rifle nosím jen od jedné značky, jezdím v autě jednoho výrobce, výbavu na ryby mám od jednoho výrobce............... no Honzo, nemám já to pak v životě o dost jednodušší než Ty? Čas, který Ty strávíš rozhodováním nad těmito věcmi já mohu využít např. na daleko příjemnější mimopracovní aktivity.
Jak jsem psal, jdu do speciálky Makita, tam si koupím vše co potřebuji a neřeším nějaké Hilti služby. Nikdy jsem je nepotřeboval a potřebovat nebudu, stejně jako většina těch, co k této službě přihlédli při svém nerozhodném nakupování. Nehledě na to, že je to samozřejmě i zohledněno v ceně výrobku.
Každý má svoji oblíbenou značku a já nevidím důvod, proč ji měnit.....tedy, pokud se opravdu rapidně nezhorší.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Milan Hudec

Aku je svět sám pro sebe i dobří výrobci šetří na bateriích.
Mnohdy se vyplatí koupitjen stroje a baterky pak neorig. které jsou mnohdy výkonem překvapivě jinde.

Miroš Jan

Trochu odbočím.
Zkušenost z doby nedávné, co se týče AKU nářadí.
Zakoupena AKU vrtačka Milwaukee, včetně 3ks baterií, 18V 5 Ah. Kroutící moment 145Nm. Je to teda pracant. To už má v sobě třífázový motor, s měničem, a ten krouťák neudržím v ruce ani náhodou.
:)
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Jiří Schwarz

Quote from: Martin Branšovský on 10.07.2016, 21:55
... Kazdopadne zvladne to i zeleznou vyztuz v betonu.
...

Tak tady bych byl opatrný...
Aby se to s poškozením "železné výstuže" nepřehnalo, ona tam asi není jen tak...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Milan Hudec

Quote from: Miroš Jan on 11.07.2016, 08:23
Trochu odbočím.
Zkušenost z doby nedávné, co se týče AKU nářadí.
Zakoupena AKU vrtačka Milwaukee, včetně 3ks baterií, 18V 5 Ah. Kroutící moment 145Nm. Je to teda pracant. To už má v sobě třífázový motor, s měničem, a ten krouťák neudržím v ruce ani náhodou.
:)

Můžeš prosím uvést typ? Já našel max 85Nm což není obecně špatná hodnota.

Pavel Horský

Quote from: Jiří Schwarz on 11.07.2016, 09:39
Tak tady bych byl opatrný...
Aby se to s poškozením "železné výstuže" nepřehnalo, ona tam asi není jen tak...

Přesně tak. Zde se musí uvažovat hlavně o tom, že můžete nenávratně poškodit statiku objektu. Na to veliký pozor. Takové řezání drážek v paneláku....to je někdy věc.  (zle)
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Jan Bocek

Quote from: Milan Hudec on 11.07.2016, 10:36

Také jsem hledal a našel jsem
Aku vrtačka a šroubovák Milwaukee M18FDD - 502X
a uvádějí 135 Nm, aku 5 Ah. 18 V
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů
                   revize elektrického zařízení E1B
telefon:        777 273 732
email:           jan.bocek@safeb.cz

Juraj Rojko

Pouze pro úplnost bych dodal, že nejlépe se do betonu dělají kapsy pomocí krabic do betonu instalovaných do (na) bednění včetně chrániček. A nemyslím to jako ironii, zjistil jsem, že překvapivě hodně lidí tuto možnost nezná.

Miroš Jan

Quote from: Milan Hudec on 11.07.2016, 10:36

M18FDD.
Quote from: Jan Bocek on 11.07.2016, 10:45
Také jsem hledal a našel jsem
Aku vrtačka a šroubovák Milwaukee M18FDD - 502X
a uvádějí 135 Nm, aku 5 Ah. 18 V

Jo, to je ona. Omlouvám se, upsal jsem se, není to 145, ale 135 Nm. (doh)
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace