• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

03.01.2026, 04:44

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Čím nejsou splněny podmínky ČEZu, pokud je deska Premix obestavěná?

Started by Radek Kroutil, 02.12.2016, 22:41

previous topic - next topic

Milan Illek

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 05.12.2016, 11:10
Elektroměrový rozvaděč? A to si budete zvát elektrikáře pokaždé, když vám vypadne jistič před elektroměrem? ER se dá otevřít třeba šroubovákem.

Asi jsem neměl psát speciálním klíčem. A že se dá otevřít šroubovákem? Tak z toho právě vyplývá, že není volně přístupný.

ACEOF ACES

Vím o důchodkyni, která elektroměrový rozvaděč otevře lžičkou na kafe, když potřebuje nahodit jistič před elektroměrem, po té co praskla žárovka.

Jan Bocek

Quote from: Zdeněk Friedrich on 05.12.2016, 11:24
Před cca 25 roky jsem si nechal u jedné firmy vyrábějící rozvaděče udělat do zásoby plechová dvířka s rámem a falcem, se zámkem na čtyřhran, nastříkaná kladívkovou vypalovačkou a tvořil jsem do výklenků elměr. rozvaděče s premix. deskou 450x450 dle ČSN 35 7020, umístěné dle ČSN 34 1060.
Desek mám ještě několik, i nějaká dvířka, ale delší dobu už si to nelajznu instalovat. S největší pravděpodobností by mě s tím technik  od ČEZ vyprovodil a nehodlám ve finále vypadat jako neumětel.
Rozvaděč od DCK, Elplast, Elkomp atd. za cca 4k, který má zákazník dá se říct na celý život, není zase taková rána, aby bylo zapotřebí experimentovat a čekat jak to dopadne.
Ano, podepsal jsem několik přihlášek při převodu vlastníka s elměrem na premix desce i v poslední době, ale napřed jsem to telefonicky zkonzultoval s technikem, jestli je to průchodné.

Dvě zkušenosti z letošního roku.
Prvá, výměna vadného jističe. Původní bakeliťák 24,7/3 vyměněný za B25/3 na staré Premix desce. A nastal problém při plombování .....
Druhá, to samé, ale předem projednáno s technikem a diskuse nad fotkami. Neměl s tím problém, ale problém bylo přijít ráno dříve do práce a vzít si ten náš případ dříve, než to vezme kolega, který v prvém případě dělal velké problémy.

Také se mi zdá, že při výměně 40 roků starého jističe před elměrem, dělat celou rekonstrukci
elektroměrového rozvaděče, je někdy těžké na rozdýchání. Zvláště, když je RE rozvaděč uvnitř domu.....
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů
                   revize elektrického zařízení E1B
telefon:        777 273 732
email:           jan.bocek@safeb.cz

František Šohajda

Má zkušenost z tohoto roku, odpojen elměr pro neplacení, koupil nový majitel, chtěl zapojit, požadavek distribuce výměna černé desky za šedou -premix ,nulový můstek,hlavní jistič pak revizi jen na tu desku,vše nové....
Bez problémů zapojili.
Bylo to  na chodbě RD.
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Roger

Me by zajimalo, zda tam na distribuci tazatel jiz zavolal a co konkretniho se dozvedel? Technik mu pak do 3 dnu zavola...

K elmeru je doporucen v PP ctyrhran a zamek ani nesmi byt snad pouzit...

Pokud zjistili "rekonstrukci" objektu, tak muzou chtit vymenu vseho dle aktualnich PP.

pegas100

Přesně toto jsem také řešil. Čez uznal, že připojovací podmínky se vztahují v tomto případě a v dalších bodech na nová odběrná místa. Toto je pouze navýšení a nejedná se o nové odběrné místo.

Rozvodak

Quote from: Roger on 08.12.2016, 12:48
Me by zajimalo, zda tam na distribuci tazatel jiz zavolal a co konkretniho se dozvedel? Technik mu pak do 3 dnu zavola...

K elmeru je doporucen v PP ctyrhran a zamek ani nesmi byt snad pouzit...

Pokud zjistili "rekonstrukci" objektu, tak muzou chtit vymenu vseho dle aktualnich PP.

Pri zmene sazby nebo hodnoty hlavniho jistice ma samozrejme distributor pravo na umisteni a provedeni dle aktualnich pp.

Quote from: Zdeněk Friedrich on 05.12.2016, 11:24
Před cca 25 roky jsem si nechal u jedné firmy vyrábějící rozvaděče udělat do zásoby plechová dvířka s rámem a falcem, se zámkem na čtyřhran, nastříkaná kladívkovou vypalovačkou a tvořil jsem do výklenků elměr. rozvaděče s premix. deskou 450x450 dle ČSN 35 7020, umístěné dle ČSN 34 1060.
Desek mám ještě několik, i nějaká dvířka, ale delší dobu už si to nelajznu instalovat. S největší pravděpodobností by mě s tím technik  od ČEZ vyprovodil a nehodlám ve finále vypadat jako neumětel.
Rozvaděč od DCK, Elplast, Elkomp atd. za cca 4k, který má zákazník dá se říct na celý život, není zase taková rána, aby bylo zapotřebí experimentovat a čekat jak to dopadne.
Ano, podepsal jsem několik přihlášek při převodu vlastníka s elměrem na premix desce i v poslední době, ale napřed jsem to telefonicky zkonzultoval s technikem, jestli je to průchodné.

Nemohu nez souhlasit, na co experimentovat kvuli par penezum? Akorat je clovek za troubu jak pred zakaznikem, tak pred monterem. Nejlepsi je tam dat pixlu od dck a je pokoj.
Montér ve službách rozvodných závodů.

Roger

"Pri zmene sazby nebo hodnoty hlavniho jistice ma samozrejme distributor pravo na umisteni a provedeni dle aktualnich pp."

A tohle tvrzeni podkladate cim, mate judikat? Podle predchoziho prispevku to take neni realna zkusenost.

Podle occamovy britvy je to stejne vadne, pri zmene sazby z jednotarifu na jednotarif (ja mam d01 a źenil bych na d02) vam tam ani jezdit pravdepodobne nebude.

Josef Habrych

Hodně se změnily požadavky na provedení odběrného místa, taky jsem s tím měl potíže - před víc než rokem jsem osadil novou premix desku do původní dřevěné, nově natřené skříně. Rok ale trvalo majiteli, než odnesl přihlášku reviznímu technikovi. Ten po prohlédnutí od vrátek prohlásil, že už tohle nelze zprovoznit a tak se musela komplet vyměnit skříň za typizovanou DCK -Holoubkov. Potom vše bylo v pořádku a zaplombování proběhlo na první zásah technika Čezu.

Kvita Ladislav

Quote from: Radek Kroutil on 02.12.2016, 22:41
Technik ČEZu neosadil z důvodu: obestavěná deska Premix, nesplněny Připojovcí podmínky.

V kapitole 7.1 připojovacích podmínek jsou uvedeny požadavky na elektroměrové rozvaděče a rozvodná jádra, kde je mimo jiné uveden i požadavek na montáž typově odzkoušeného a schváleného elektroměrového rozvaděče s označením CE do svépomocí zhotoveného pilíře. Avšak dále v kapitole 7.2 jsou uvedeny požadavky na elektroměrové rozvaděče při změně sazby, kde se uvádí, že při změně sazby nemusí být dodrženy všechny podmínky uvedené v kapitole 7.1, a dále jsou vypsány ty podmínky kapitoly 7.1, které však musí být splněny. Požadavek montáže typově odzkoušeného a schváleného elektroměrového rozvaděče s označením CE do svépomocí zhotoveného pilíře zde již uveden není.
Pokud byl jediný důvod nepřipojení "obestavěná deska Premix", nebylo zřejmě postupováno správně.

Radek Kroutil

Tak zdržení pokračuje... Včera po 14dnech urgencí přišel mail:

Na základě s komunikací s ČEZ Distribuce byla žádost o změnu distribuční sazby/ změny příkonu zamítnutá z důvodu špatné revizní zprávy, ve které chybí vyplněné spotřebiče na odběrném místě.
Tedy je zapotřebí zaslat novou platnou revizní zprávu, aby jsme mohli dále postupovat správně.

Tak to je mi novinka. Nikdy to nechtěli a defacto to již mají vyplněné v žádosti.....
V tom měsíci jsem dělal další čtyři revize odběrných míst a tam to prošlo normálně...
Volal jsem na zákaznickou linku ČEZ, kde mi bylo sděleno, že to chce ČEZdistribuce a když volám ČEZdistribuci, tak mi zase řekli, že tohle musí vysvětlil obchodník... Začarovaný kruh.
Hlavně, že jsou všude reklamy, jak to jde rychle.....
Tak už se to táhne čtyři měsíce....
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

Vít Rotrekl

Asi to dostal na stůl někdo, komu ten dotyčný zákazník v mládí ukradl sáňky/kolo a teď se mstí :-D

Nicméně je to hnus  (zle)
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Radek Kroutil

Tak se musim pochlubit, ve středu 1.2.2017 paní bylo osazeno HDO.... Po půl roce....
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz