• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 18:34

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Nechybí vám u prodejního místa označení EET?

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 18.05.2017, 10:02

previous topic - next topic

Milan Hudec

Ve státě kde armáda úředníků vyznásilní od babky kořenářky pětistovku za měsíc aby se z této v rozpočtu odklonila půlka pro chod neziskovek by snad mohlo být vyvěšování vlajek úředně zakázáno.

Miroslav Minařík

EET mi v zásadě nevadí, ale připitomělé nápisy kolem ano. Stačí ta hláška o cookies na webu. To je projev  úřednické důležitosti a praktické zbytečnosti. Když to vezmeme vážně, pak se můžeme oblepit cdulkami, upozorněním a připomínkami tak, že to, co je naší podstatou spotřebitel neuvidí. Ale úředník si zaškrtne "splněno".
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Fuk Tomáš

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 18.05.2017, 12:22
Tak budeme první, která ten nesmysl zase zruší. A že naštvanost lidí na tuto buzeraci je poměrně veliká je dost cítit...
Ale kde že, budeme poslední.
Úžasně se s EET vyrovnal Vietnamec ve večerce naproti přes ulici. První týden hrdě generoval Babišenky jak divý, dneska už je stálým kunčoftům ani nenabízí.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

František Šohajda

QuoteEET mi v zásadě nevadí, ale připitomělé nápisy kolem ano.

Mě EET vadí v mém oboru!
99% mám fakturově, to 1% když nesvítí babičce žárovka v kuchyni....proto si to dělat nemíním a  ani nebudu! Řeknu babičce to otevřeně, pokud mě dá nějaký "tringelt" tak jí to udělám, jinak ať si koupí svíčky a zapálí je místo vadné žárovky!! Vůbec mě to nebude vadit! (dance)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Miroslav Minařík

Quote from: David Hruda on 18.05.2017, 12:16
Vážně?

Záleží na tom, které země považuješ za rovnocené životní úrovní ve které chceš žít.
Pokud si někdo představuje život v Česku jako třeba v Rumunsku, pak už rozumím, pro EET z principu musí odmítnout.

.

....

Miroslav Minařík

Quote from: František Šohajda on 18.05.2017, 18:27
Mě EET vadí v mém oboru!
99% mám fakturově, to 1% když nesvítí babičce žárovka v kuchyni....proto si to dělat nemíním a  ani nebudu! Řeknu babičce to otevřeně, pokud mě dá nějaký "tringelt" tak jí to udělám, jinak ať si koupí svíčky a zapálí je místo vadné žárovky!! Vůbec mě to nebude vadit! (dance)

OK, ale vraťme se k tématu. Je jiné, než to, o čem píšeš.

Tak si dáš jakou cedulku s tímto postojem? Navrhuji:
"Zákon, nezákon, mne se to netýká!"

Primárně musiš ale zákon dodržet, ne? Pak by totiž nebyla už pravda, že kradou ti nahoře! Znáš to "zloděj křičí, chyťte zloděje!". Tedy pokud chceš být oponent, musíš být v jiné pozici, než ten, kdo zákon sám nedodržuje.
Blbý, no ...
.

....

David Hruda

Quote from: Miroslav Minařík on 18.05.2017, 18:56
Tak si dáš jakou cedulku s tímto postojem? Navrhuji:
"Zákon, nezákon, mne se to netýká!"

Kdo nepřijímá platby v hotovosti, nemusí se do EET registrovat.
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Miroslav Minařík

Quote from: David Hruda on 18.05.2017, 19:20
Kdo nepřijímá platby v hotovosti, nemusí se do EET registrovat.

To bych viděl stejně. Ovšem nechápu proč mi EET účtenky posílají elektronické obchody.
.

....

Jirka Š. Svejkovský

Je v tom binec. Připomíná mi to poplatky u felčarů. Je to v rozkladu  nikdo neví  jestli to vyřešilo, to co řešit mělo...
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

David Hruda

Ty prý, Babišvíproč, musí. Je v tom bordel, zákon šitý horkou jehlou lidma, který tomu asi moc nerozumí ...
U nás skončil na fotbale (kam teda moc nechodím) prodej občerstvení, protože se do EET nikomu nechtělo. Komu to pomohlo nevím.
Jestli do toho taky spadnu příští rok, vážně uvažuju o tom, že prostě nebudu brát hotovost a ty drobný blbosti na bázi charity odmítnu nebo je podstatně zdražím a budu fakturovat s platbou na účet.
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
www.elektro-hruda.cz

David Hruda

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 18.05.2017, 19:35
Je v tom binec. Připomíná mi to poplatky u felčarů. Je to v rozkladu  nikdo neví  jestli to vyřešilo, to co řešit mělo...

OT: když končily poplatky 30,- u doktora, říkal mi můj doktor- teď nečekáš, ale počkej, až se nebude platit. Bude plná čekárna lidí, protože je to zadarmo, tak proč by si nepřišli popovídat.
A měl pravdu...
www.elektro-hruda.cz

František Šohajda

QuotePak by totiž nebyla už pravda, že kradou ti nahoře! Znáš to "zloděj křičí, chyťte zloděje!". Tedy pokud chceš být oponent, musíš být v jiné pozici, než ten, kdo zákon sám nedodržuje.
Blbý, no ...

Jenom musíš rozlišovat 200.-Kč bokem za rok a 2 miliardy bokem za rok! Já v tom vidím dost velký zásadní rozdíl! Zloděj a zloděj je vééliký rozdíl!! ;D ;D

U těch doktorů je to trochu jinak...jsem s nimi v blízkém kontaktu už 35 let!!!Tak vím o nich víc než jiní lidé!! ;)  To je jiný level! Jak se říká... (dance)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Miroslav Minařík

Quote from: František Šohajda on 18.05.2017, 19:52
Jenom musíš rozlišovat 200.-Kč bokem za rok a 2 miliardy bokem za rok!

Nikdo asi nezačal tím, že ukradl nejdříve 2 miliardy a pak 200 korun. Ale to opravdu nemá nic společného s EET. Nebo chceš říct, že bys tuto argumentaci uvedl při své obhajobě u soudu?
(dance)
Opravdu mi nemusíš nic vysvětlovat. Každý je strůjce svého štěstí. Možná jsem příliš ovlivněn naším právníkem.
(norm)
.

....

Milan Illek

Quote from: Pavel Horský on 18.05.2017, 12:24
Já jsem pro zrušení EU a stejně tak pro zrušení obtěžujícího EET, jako pro nekompromisní odvolání Babiše, Sobotky a pád vlády.

A ať to zase řídí Nagyová.  ;D

Ivan Taraba

EU prosím nerušit! Na koho bychom se pak vymlouvali?? My potřebujeme někoho, na koho se dá všechno svést. To už by nám zbýval jen ten Kalousek a USA.

Na evidenci tržeb řemeslníků jsem velmi zvědav. "Uděláme to s fakturou za tolik nebo bez faktury za tolik?" Až se zjistí, že to nepomáhá, budou řemeslníci nosit takové ty sportovní kamery a záznamy budou online streamovat na ministerstvo financí...

Víte někdo, jak to s evidencí tržeb řemeslníků funguje v zahraničí?

Milan Hudec

Quote from: František Šohajda on 18.05.2017, 18:27
Mě EET vadí v mém oboru!
99% mám fakturově, to 1% když nesvítí babičce žárovka v kuchyni....proto si to dělat nemíním a  ani nebudu! Řeknu babičce to otevřeně, pokud mě dá nějaký "tringelt" tak jí to udělám, jinak ať si koupí svíčky a zapálí je místo vadné žárovky!! Vůbec mě to nebude vadit! (dance)

Tak zrovna babičky asi nebudou mít na to práci zaplatit fakturou (tj.zaplatit vás + příživníky ze zákona) a budou závislé na místním všeumělci.

Milan Hudec

Quote from: Ivan Taraba on 18.05.2017, 23:08
EU prosím nerušit! Na koho bychom se pak vymlouvali?? My potřebujeme někoho, na koho se dá všechno svést. To už by nám zbýval jen ten Kalousek a USA.

Na evidenci tržeb řemeslníků jsem velmi zvědav. "Uděláme to s fakturou za tolik nebo bez faktury za tolik?" Až se zjistí, že to nepomáhá, budou řemeslníci nosit takové ty sportovní kamery a záznamy budou online streamovat na ministerstvo financí...

Víte někdo, jak to s evidencí tržeb řemeslníků funguje v zahraničí?

Záleží na tom v jakém.
V tom bohatším je to zákazníkům v podstatě šumafuk, v zemích chudých se tím snaží  řemeslník nějak protlouci.
Nejhorší situace nastává typ.u nás kdy je mnoho obyvatel žijících řekněme těsně nad hranicí chudoby stále více státem okrádána.
Prostě ti zmetci nahoře vyberou prachy dle západu ale promrhají je dle zvyklostí nejzaostalejších států afriky.

Milan Hudec

Quote from: Miroslav Minařík on 18.05.2017, 18:48
Záleží na tom, které země považuješ za rovnocené životní úrovní ve které chceš žít.
Pokud si někdo představuje život v Česku jako třeba v Rumunsku, pak už rozumím, pro EET z principu musí odmítnout.

S trochou nadsázky, bohužel jen s trochou.
Zatímco v Rumunsku je hnusopolitik předhozen psům, u nás se jeho tlama šklebí dál z volebních plakátů.
Rumuny bych v tomto fakt nepodceňoval.