• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 08:22

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Už jste zaznamenali nové připojovací podmínky E ON od 1.9.2017?

Started by František Šohajda, 16.10.2017, 08:20

previous topic - next topic

Jiří Srb.

Quote from: Ivan Polínek on 16.10.2017, 22:17
Koukám, že EON novými připojovacími podmínkami zaspal dobu. Jsem zvědavý, kdo tyto podmínky splní, viz bod 9.1 použití kabelů 7C se 3 světlemodrými žílami ze svorek S1 MTP.
Dále vývod s elektroměrového rozvaděče jen kabelem 4x - bod 8.3.
Třeba tam najdete ještě další hlouposti. (norm)

Mne zarazila schemata zapojení - např:
č17 (strana 35)- Proudový chránič v neměřené části rozvodu bytového domu společný pro více odběrů/elektroměrů
č.1 (strana 42) a č.2 (strana 43) TOTAL STOP a CENTRAL STOP pomocí napěťové cívky

František Šťědronský

Quote from: František Šohajda on 20.10.2017, 16:43
Já jsem to sem zapoměl dát....povolení montáže už upravených jističů.... ;D

Je to už verze č.5 ....pořád se to mění , tak dávat na to pozor!! (dance)

Každý měsíc se to mění....asi si pořídím sekterářku... ;D ;D

.
Kde jste prosím přišel k této příloze? Vypadá to jako e-mail od EONu - Jističe_upozornění_v5.pdf
Marně se snažím dostat se do databáze elektrikářů, kteří dostávají do e-mailu podobné informace..
Děkuji.
František.

Milan Illek

Zaznamenal jsem je dřív než vyšly, a sice při odsouhlasování zapojení měření prům. odběru. Dříve totiž vyžadoval EON připojení napěťového obvodu nn pro měření za tr. do 630 kVA, přímo, bez jištění. To popíralo všechny zásady pro jištění. Nyní to změnili a dovolili do popisovaného napěťového obvodu zařadit poj. odpínač, což mi sdělili při uvedeném odsouhlasování.

František Šohajda

Quote from: František Šťědronský on 13.11.2017, 09:34
.
Kde jste prosím přišel k této příloze? Vypadá to jako e-mail od EONu - Jističe_upozornění_v5.pdf
Marně se snažím dostat se do databáze elektrikářů, kteří dostávají do e-mailu podobné informace..
Děkuji.
František.

Já nejsem nikde registrovaný, u žádného distributora.
Emaily od nikoho mě nechodí-vše je vyhledané internetem.
Verzi 5 mají běžně na netu ke čtení každým běžným elektrikářem! (dance)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Petr Pavlíček 1

Je zajímavé, že na tu dle mého názoru nejzásadnější změnu ještě nikdo neupozornil.

Podle nových podmínek Eonu pokud nejsem jejich pracovník, tak nesmím otevřít HDS a manipulovat s pojistkami. 

Rozvodak

1.9. Vysly taktez nove pripojovacky PRE

Pro zajimavost:
U HDV s mene nez 4mi bytovymi elektromery se rekonstruje do plotu. Na 3 byty a 1 rezii se nedava vyjimka!
Mezi 4-8 bytovymi elektromery se smi rekonstruovat pouze po vyslovnem projednani a stanoveni podminek zamestnancem PREdi. Od 8mi se smi bez omezeni.

Pak hl. Jistic pouze 10kA. Modeilony pouze zaplombovane od vyrobce. .Prepetovkyzasadne v merene casti.. Total stop na HDV pouze po schvaleni PREdi...

Mozna toho bude vic noveho.
Montér ve službách rozvodných závodů.

Petr Vodáček

Tak už i ČEZ zveřejnil nové Připojovací podmínky. Konečně bude snad jasno s řešením CENTRAL STOP a TOTAL STOP. (dance)

Lukáš Rotrekl

Jo, já "už" mám i praktickou zkušenost. Přes výslovné objednání připojení na síť v souladu s podmínkami a požadavkem na ohlášení termínu s ohledem na požadovanou koordinaci prací, mě jednoho krásného rána volá zákazník, že přijel elektroměrák a hrozně se divil že to není pod napětím a že teda nemůže elektroměr osadit.

Chudák holka co seděla na infolince..... Ta si to sice nezasloužila, ale byla první na raně....
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.