• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 15:12

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak ošetřit řadové svorky ve vlhkém prostředí?

Started by Otakar Dosbaba, 18.04.2018, 13:59

previous topic - next topic

Fuk Tomáš

Quote from: Jan Franěk on 19.04.2018, 19:38Pak nezbývá nic jiného než jakýkoliv rozvaděč ve vysokém krytí, s kvalitními vývodkami a opatřením proti srážení vodních par...
To je podle mne, u bedny zakopané v zemi, utopie.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jan Franěk

22.04.2018, 21:04 #19 Last Edit: 22.04.2018, 21:28 by Jan Franěk
Quote from: Fuk Tomáš on 22.04.2018, 20:51
To je podle mne, u bedny zakopané v zemi, utopie.

Ale s tím já samozřejmě souhlasím.  Pokud ale dobře čtu, jedná se o umístění "bedny" v šachtě která zůstala po původním domečku.
Pokud by se jednalo o jakoukoliv spojku nemám problém se zalitím gelem. Ovšem nebudu to doporučovat na řadové svorky. Ty podle mého nejsou takový spoj, který bych bez zaváhání takto bez možnosti kontroly a dotahování nechal nerozebíratelně uzavřít. Ale pokud by nebyla jiná možnost, spoje bych nalisoval (jeli to možné) a pak klidně krabici se spoji gelem zalil. S informacemi co mám ale stále doporučuji řešení se svorkami v kvalitním rozvaděči, možná i s úpravou proti rosení. Minimálně s "klimavývodkami", možná i s malým topeníčkem řízeným termostatem.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Miroslav Revús

Quote from: Fuk Tomáš on 22.04.2018, 20:49
Jestli dobře čtu v katalogu, tak jsou jen pro slaněné vodiče.

Slovenská verzia tvrdí, že nie :-)

Fuk Tomáš

Quote from: Miroslav Revús on 23.04.2018, 18:24
Slovenská verzia tvrdí, že nie :-)

Beru zpět, zřejmě jsem špatně porozuměl větné vazbě.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)