• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 15:12

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Nebude někomu smutno po klasických žárovkách?

Started by eboss, 10.12.2008, 08:11

previous topic - next topic

Jirka Š.

Na spínané světlo před garáží raději halogenku - těch se toto opatření netýká.
Myslím, že většina lidí úsporku prostě hodí do popelnice. Všechno pak ve spalovně proletí komínem a jestli filtry vše zachytí dost pochybuji. Vracel bych je do prodejny, kde jsem koupil, ale nějak to stále není zvykem.

Michal Kolesa

proč nejsou v Rakovníku dostání LED žárovky E27 ?

Kolik taková žárovka žere ?
Viděl jsem ji tušším na www.gme.cz ale nevím jistě

Tomáš Jarovec

07.01.2009, 21:20 #92 Last Edit: 05.11.2010, 20:52 by Miroslav Minařík
Quote from: Michal Kolesa on 07.01.2009, 11:20
proč nejsou v Rakovníku dostání LED žárovky E27 ?
Kolik taková žárovka žere ?

Přes eshop jsou k dostání všude, kam se dostane zásilková služba.
Žere obvykle něco kolem 1-2W (aspoň se to tak uvádí).

Jinak kompaktní zářivky jsou výborné do kompostu a s tím pak na zahrádku. Mňam.  :D

Jaroslav Ratiborský

Po klasických žárovkách bude většině lidí smutno.Otázku bych spíše upravil v tomto smyslu jak obejít a ignorovat nesmyslné zákazy z EU,to si myslím bude daleko užitečnější pro většinu lidí nejen v České republice.

Pavel Staněk

Myslím, že klasické žárovky mohou bez problému nahradit žárovky halogenové nebo kompaktní zářivky.
Halogenové žárovky tam, kde se očekává časté spínání a vypínání, pompaktní zářivky pak všude jinde. A za rok za dva to asi budou LED diody.

Jaroslav Ratiborský

Po včerejší návštěvě Kaufu a jiných prodejen si myslím,že po klasické žárovce nebude muset občan ČR smutnit, lze ji stále koupit a za cenu 6 Kč/kus a věřím tomu,že nějaké nesmysly z Bruselu obchod se žárovkami neznemožní.

Jan Franěk

Quote from: Jaroslav Ratiborský on 19.10.2011, 06:07
Po včerejší návštěvě Kaufu a jiných prodejen si myslím,že po klasické žárovce nebude muset občan ČR smutnit, lze ji stále koupit a za cenu 6 Kč/kus a věřím tomu,že nějaké nesmysly z Bruselu obchod se žárovkami neznemožní.

Souhlasím. Cesty k žárovkám se jistě najdou ať si EU zakazuje co chce. Během prohibice se také nechal alkohol sehnat, jen to bylo trochu ztížené a dražší.

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Jiří Schwarz

Když jsem viděl v Plzni na Elektrofestu "náhradu halogenu", s výkonovým LED čipem, výrazně menší spotřebou než má halogen se srovnatelnou svítivostí a mlátili s tím o stůl, aby ukázali co to vydrží, je jasné, že zákaz-nezákaz alespoň pro některá využití si nové technologie svoje využití najdou. Kdyby "Brusel"chvíli počkal, nemusel udělat tak neoblíbené gesto! I když by možné ten vývoj byl o něco pomalejší, kdyby uměle nevytvořili poptávku po "nových zdrojích světla".
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Jirka Š.

Quote from: Jaroslav Ratiborský on 09.09.2011, 06:52...ignorovat nesmyslné zákazy z EU...

Nedávno jsem zachytil informaci, že žárovky se začínají stejným způsobem omezovat i v severní Americe a Austrálii. Ale potvrzení nemám.

Zatím je docela dobrá náhrada halogenovými žárovkami stejného tvaru jako klasické. Ale trochu mi vadí barva světla, je to víc bílé a večer před spaním to vlastně může působit trochu nabuzujícím dojmem (jako denní světlo). A do pracovní lampičky bych také raději obyčejnou stovku žárovku.