• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 22:07

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Nechybí vám u prodejního místa označení EET?

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 18.05.2017, 10:02

previous topic - next topic

Fuk Tomáš

Quote from: Zdenek Hejčl on 21.05.2017, 15:37
No, už vidím montéry, jak na jejich autech bude označení prodejního místa EET....  (norm) (zle)  :D
Snad na montérkách, ne? Přece nepoběží s klientem z 11. patra k autu jenom proto, aby provedli transakci na prodejním místě...
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jan Franěk

Quote from: Zdenek Rajmont on 21.05.2017, 00:39
Takže jsi je stejně odmítal jako všichni ostatní, za což opět EET nemůže.

A to vidíš kde? Nic takového jsem nepsal  :-\

Osobně budu EET ignorovat už jen díky oficiálnímu důvodu jeho zavedení. Navíc " do ruky" mám placeno každoročně pouze nepatrnou část celkového obratu a jak jsem psal, nestojí mi za to kvůli tomu řešit všechny obludnosti okolo. To raději ty nevděčné opravy za pár korun oželím a přenechám tyto práce jiným. Mohu se ale vsadit že tyto práce se budou dělat na ruku a bez dokladů pořád. Případně se to bude obcházet nějak takto. http://forum24.cz/protest-proti-eet-zivnostnici-poradaji-darovaci-trhy-odmitaji-smirovani
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Pavel Horský

Quote from: Zdenek Rajmont on 21.05.2017, 15:03

Nicméně žijeme v nějaké společnosti s nějakými pravidly.

A to znamená, že pokud chci v této společnosti žít, musím dodržovat vše co vyplodí choré politické mozky? Jsou tu jistá pravidla, kterými se budu řídit jen v mezích, které si mohu dovolit. Pokud tedy mohu udělat něco pro to, abych se nedostal do velkého sporu se zákonem, budu se o to snažit, neboť mi to vlastně i v samotném výsledku ulehčí život.

Rodiče mi dali život a já se ho snažím prožít bez toho, aby mi stále někdo něco diktoval. Takový jsem já a tobě ani nikomu jinému nepřísluší hodnotit, zda to dělám špatně nebo dobře. Máš svůj názor, měj, já ti ho neberu, ale nechtěj mi vnucovat jak bych se měl chovat. Jak víš, že zrovna tvá cesta je tou správnou? Nemáš problém? Já také ne. Jsi takto spokojený? Ale já také. Jaký je tedy mezi námi rozdíl? Žádný. Oba žijeme tak jak to cítíme a jak jsme spokojeni. Pokud by jsme nebyli, určitě by jsme s tím něco dělali, nemyslíš?

A Zdenku, neber to nějak katastroficky osobně. Vážím si Tě jako člověka i jako odborníka svého oboru a výše uvedené řádky jsou jen námětem k malému zamyšlení.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Jirka Š. Svejkovský

Jestli mám teď několik desítek zakázek ročně za hotové (které přiznávám), tak se na ně vykašlu, protože mě náklady na EE sníží pod rentabilitu. V konečném důsledku to za mě vezme někdo jiný, ale za jiné peníze. Odnesou to tak moji zákazníci. Nebo jinak, konečně se cena štemplu na přihlášku celorepublikově srovná s PRE. :)
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

František Šohajda

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 21.05.2017, 19:09
Jestli mám teď několik desítek zakázek ročně za hotové (které přiznávám), tak se na ně vykašlu, protože mě náklady na EE sníží pod rentabilitu. V konečném důsledku to za mě vezme někdo jiný, ale za jiné peníze. Odnesou to tak moji zákazníci. Nebo jinak, konečně se cena štemplu na přihlášku celorepublikově srovná s PRE. :)

Nevím, proč by ses měl na platbu za hotové vykašlat!! Odnesou to zákazníci , tví zákazníci!!Na těch pár kaček přece stát nestojí? Jsou tu jiní, co jim není proti srsti
obírat stát v jiných číslech. ;)
Mě je šum a fuk (ne pan Fuk :)) když si zavolám instalatéra na opravu, přímo mu řeknu že nechci platit EET!! Jedině keš za hotové!Tak bojuji proti EET u drobných řemeslníků.
Také dělám pár stovek přes "bloček" a vše přiznávám , ale zvýšit cenu k vůli vytvořenému EET nemíním!
Velmi mě překvapují někteří majitelé velkých firem, že kážou něco a dělají něco jiného! (zle)
Už to tu někdo psal, je to výmysl politiků, druhá strana říká, pokud vyhraje volby, ihned EET zruší. I toto je je politikum!
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Miroslav Minařík

Quote from: Pavel Horský on 21.05.2017, 18:42
A to znamená, že pokud chci v této společnosti žít, musím dodržovat vše co vyplodí choré politické mozky?

Ano, přesně tak.
Ty mozky tam delegujeme my sami.
Máme právo volit a povinnost dodržovat zákon.

Ty mozky stanovují pravidla abychom se taky nepozabíjeli jako demokratičtí opilci padající z hospody.

Občan státu je něco jako týmový hráč.
Na týmové hráče se spoléháme, že hrají hru podle stejných pravidel.
Ne, že já zaplatím na daních 356 tisíc ročně a jiný raději peníze nepřizná a pojede na dovolenou se slovy, že ti nahoře kradou. Takže stát zajišťuje fungování jen z mých daní. Pokud pak někdo brečí, že stát na něco nemá, pak já říkám, že dát víc nemohu. Jiní říkají, že Minařík je debil a že oni to dávat nemusí, protože ti nahoře kradou.

Kdo tedy je v mých očích ten, který to říká?

Když půjdeš po ulici a někdo tě polije benzínem a zapálí se slovy "zákon je k ničemu, vymyslely to choré mozky, budu si zabíjet koho chci", tak to se taky semkne celá země v takovou svobodu jednání?

Apropo to není moralizování. Je to pouze můj pohled.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Lukáš Rotrekl

Tohle vidím Mirku stejně, máme spoustu demokratických a zákonných postupů, jak dát vládnoucím vrstvám najevo, že se nám jejich práce nelíbí. Jednou 4 roky celý parlament, jednou za 2 roky třetinu senátu, jednou za pět let zástupce do europarlamentu, stejně jako prezidenta.
Mezi tím máme možnost stávkovat, pořádat demonstrace, psát petice,.....

Nadávání v hospodě u piva toho moc neřeší:
poslední parlamentní 60%
prezidentské volby 60%
senátní volby 2016 15%, 2014 16,5%
europarlament  19,5%
komunální volby 2014  44% - to lidi ani nezajímá co se děje u nich "na dvorku", no asi ne, vzhledem k tomu, že vyhlásíme domovní schůzi, kde máme hlasovat o případných investicích, na to potřebujeme 80% vlastníků PRO a z 32 partají se ráčí dostavit 11.
Tedy neuděláme nic. A až jednou dojde na to, že se po** výtah, bude potřebovat nutnou opravu nad 100 000, tak ji ani nemůže udělat, protože na to nemáme mandát.

Al to je se vším. Pokud nenajdete stranu, které se dá věřit, nic nikomu nebrání založit si vlastní. Pokud to co bude člověk nabízet bude tak nedostatkové, tak věřím tomu, že se najde dost lid, kteří jej podpoří a to i finančně.   
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Milan Hudec

U voleb má volič na výběr jen jinou prostitutku z toho samého domu, většinou se rozhoduje dle nabízených praktik, velkosti vnad a stáří.
Mnoho lidí tedy k volbám logicky nechodí, ale to nemusí nutně znamenat že mají sklopit ocas, a na ty ku..y si ani nezanadávat, ono to je vlastně to jediné co občanu svobodně a i tak s jistým omezením zbývá.

Miroslav Minařík

21.05.2017, 23:12 #80 Last Edit: 21.05.2017, 23:18 by Miroslav Minařík
Quote from: Milan Hudec on 21.05.2017, 22:58
U voleb má volič na výběr jen jinou prostitutku z toho samého domu, většinou se rozhoduje dle nabízených praktik, velkosti vnad a stáří.
Mnoho lidí tedy k volbám logicky nechodí, ale to nemusí nutně znamenat že mají sklopit ocas, a na ty ku..y si ani nezanadávat, ono to je vlastně to jediné co občanu svobodně a i tak s jistým omezením zbývá.

Ano, také mi to tak někdy připadá, ale neházím flintu do žita.
První krok k úspěchu je nesledovat politiku přes média!
A už vůbec někoho hodnotit, když o něm vím, jen o, co o něm říkají.
Na 90% je to totiž jinak.

Vážení a milí sóóódruzi ... k...., p..., č....
.

....

Lukáš Rotrekl

Quote from: Milan Hudec on 21.05.2017, 22:58

Pak má šanci se tou prostitutkou stát a nabídnout lepší služby.

Pavel Horský

Quote from: Lukáš Rotrekl on 21.05.2017, 23:37

Ne každý má ten žaludek stát se kurv..u. Ležet na zádech s roztaženýma nohama, to je doménou politiků z Bruselu.

Nebude se mi líbit práce elektrikáře, pak se stanu já elektrikářem místo toho, abych vyměnil toho špatného? Otázkou je, zda z té bídy v dosažitelném okruhu nějakého schopného najdu.
A přesně tak je to v politice.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Miroslav Minařík

Z toho marasmu vyplývá, že musíme začít u sebe.
Protože sebe umíme řídit a motivovat.
Politiky určitě ne.
Z toho důvodu se na ně neohlížím, nečekám na ně a můj úspěch na nich nezávisí.
Ať si vymýšlí třeba tuplovaný EET.
Ale zákon dodržet musím.

.

....

Jan Franěk

Od mala jsem byl vychováván, že lhát a krást je špatné. Stejně tak pokřivený pohádkami věřím, že dobro jednou zvítězí nad zlem. Jsou ale okamžiky, kdy bych rád věřil, ale nějak mi to nejde. Především když se podíváte na to, co se děje v politice.

Osobně souhlasím s tím, že krást jakoukoliv formou je špatné. Ale. Když čtu některé příspěvky, tak si říkám že se to dobře mluví, když neřešíte drobné zakázky, ale jen velké. Tak není má účtování bez dokladů prostor.
Vžijte se ale do role řemeslníka, který třeba vymění shořelou zásuvku osamělé důchodkyni v paneláku. Zásuvka cca 100kč, práce dejme tomu to samé. Pokud Budu vystavovat doklad, tak krom dalšího času, musím ještě započíst účetní, poplatek bance a daně.  Cena je o 100% jinde. Pak stále poslouchám že řemeslník je drahý, proti meloucháři. Přesto drtivou většinu drobností honím přes účetnictví. Klidně přiznám, že občas se na to vykašlu, když zákazník odmítá doklad. Přesto si jako zloděj nepřipadám,(byť technicky jsem) především když vidím jak stát okrádají ti, co "daně optimalizují". Tak lítají statisice a milióny. Sice na hraně zákona, nebo díky jeho nedokonalosti, ale pořád je to z morálního hlediska krádež.

Teď co je horší. Přiznat si to, nebo si za pomoci alibi děr v zákonech myslet, že jsem lepší. V konečném důsledku ten řemeslník obral stát jen o pár korun, ale firmy s "optimalizovaným" účetnictvím o miliardy.

Ano musím se přizpůsobit. Jak vždy. Přesto všecko říkám že krást se nemá. Není to dobře.

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Milan Hudec

Quote from: Lukáš Rotrekl on 21.05.2017, 23:37

Starý šlapky novou stejně vždy uzobou, vydrží jen ta s vjezdem do pískovny a těch je zas omezený počet, v dohlednu prostě neřešitelné.

Miroslav Revús

Quote from: Jan Franěk on 20.05.2017, 06:33

....., stejně končí 99% delších účtenek rovnou v koši. Lidé o ně nestojí a nejsem si jist že daňová loterie to nějak zásadněji změní.

Já vám to říkal  ;D
Mám s tým niekoľkoročné skúsenosti  (dance)

Lukáš Rotrekl

22.05.2017, 10:26 #87 Last Edit: 22.05.2017, 10:32 by Lukáš Rotrekl
Quote from: Pavel Horský on 22.05.2017, 06:52
Ne každý má ten žaludek stát se kurv..u. Ležet na zádech s roztaženýma nohama, to je doménou politiků z Bruselu.

No jo, ale to po tobě nikdo nechce, chce se aby jsi pohnul prdelí a nabídl lepší zážitek.
Quote from: Milan Hudec on 22.05.2017, 09:26
Starý šlapky novou stejně vždy uzobou, vydrží jen ta s vjezdem do pískovny a těch je zas omezený počet, v dohlednu prostě neřešitelné.

Souhlasím, že v tomto bude problém. Pokud chceš vyhnat ****, potřebuješ na to větší ****, ale navíc zdravou a hezkou.

Ale zase na druhou stranu, kde se ti politici berou? Mezi náma.

Zdenek Rajmont

Quote from: Jan Franěk on 22.05.2017, 07:46
Pokud Budu vystavovat doklad, tak krom dalšího času, musím ještě započíst účetní, poplatek bance a daně.  Cena je o 100% jinde. Pak stále poslouchám že řemeslník je drahý, proti meloucháři. Přesto drtivou většinu drobností honím přes účetnictví. Klidně přiznám, že občas se na to vykašlu, když zákazník odmítá doklad. Přesto si jako zloděj nepřipadám,(byť technicky jsem) především když vidím jak stát okrádají ti, co "daně optimalizují". Tak lítají statisice a milióny. Sice na hraně zákona, nebo díky jeho nedokonalosti, ale pořád je to z morálního hlediska krádež.

Typický alibismus - kradou jiní, budu taky...
Nedávno jsem s kolegy rozebíral slovní spojení "být za vodou".
99% lidí si myslí, že je to o penězích. Není to pravda.
Je to o psychické pohodě. A "být nad věcí" je to, co čecháčkovi chybí. Stále jen život v křeči...
Jsou typy lidí, pro které je každá suma peněz málo. Přirovnal bych je k narkomanovi.
Ti holt budou dělat vše proto, aby jim zůstala i ta poslední koruna doma.
Takové lidi lituji. Ze života nemají nic.
Proto EET beru jako nutné zlo a je mi fakt upřímně jedno, jestli se bude rozvíjet, či ho zruší.
Nezajímá mne to. A mám klidný život.

Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
Kdo dře jako kůň, je osel.
www.rajmont.cz

Lukáš Rotrekl

Quote from: Zdenek Rajmont on 22.05.2017, 10:48
Typický alibismus - kradou jiní, budu taky...

A přitom to tady tak často omíláme:
- To že to dělají všichni neznamená, že to je správně
- Že se to tak dělalo vždycky neznamená, že to je správně

Technickej dotaz: Je velký problém někomu dneska poslat na účet peníze složenkou? Pak je tíha EET na poště , ne? Ano lehká komplikace pro zákazníka, ale myslím, že s tím jak sháním poslední dobou elektrikáře (nebo kohokoliv) na práci mu stejně nic jinýho nezbude.