• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 20:20

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Nechybí vám u prodejního místa označení EET?

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 18.05.2017, 10:02

previous topic - next topic

Jan Franěk

22.05.2017, 12:16 #90 Last Edit: 22.05.2017, 14:09 by Jan Franěk
Mě EET nevadí, jak už jsem psal. Navíc ho hodlám ignorovat tím, že těch pár korun oželím. Prostě ty drobnosti přestanu dělat.

Quote from: Zdenek Rajmont on 22.05.2017, 10:48
Typický alibismus - kradou jiní, budu taky...

No nic. Sice jsem psal úplně o něčem jiném, ale to nevadí. Možná jsem to špatně napsal, nebo prostě není vůle to pochopit. Je mi to nakonec vlastně jedno.

Mě zase přijde silně pokrytecké tvrdit že takzvaná optimalizace daní je v pořádku. Kdo nikdy nepoužil firemní auto, nebo mobil k soukromým účelům? Kdo nepoužil firemní nářadí na domácí práce, nebo si neodnesl kousek kabelu, krabici, šroubek a kdoví co ještě domů?  I to je optimalizace daní. Ti všichni, včetně mě nějak okradli stát na daních. Nebudeme tedy řešit jestli se jedná o koruny, nebo milióny. Krádež je prostě krádež.

Je tady někdo, kdo může tvrdit že nikdy nic takového neudělal? Já mezi ně nepatřím. Ale umím si to alespoň přiznat. Teď kdo je lepší?  ;)
Jak
Myslím že je to spíš na osobní pokec, než do veřejné diskuse. Psané slovo bývá často pochopeno jinak, než je myšleno. To přináší zbytečné emoce, nepochopení a jiné problémy.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Pavel Horský

Quote from: Zdenek Rajmont on 22.05.2017, 10:48

Proto EET beru jako nutné zlo a je mi fakt upřímně jedno, jestli se bude rozvíjet, či ho zruší.
Nezajímá mne to. A mám klidný život.

No tak když tě to nezajímá, proč se zde ozýváš?
Mě třeba nezajímá fotbal a tak do diskuse fanoušků fotbalu nekafrám.  ;) :D
Quote from: Lukáš Rotrekl on 22.05.2017, 10:26
No jo, ale to po tobě nikdo nechce, chce se aby jsi pohnul prdelí a nabídl lepší zážitek.

Kdo to po mě chce? Bavíme se zde o EET. Chce po mě někdo, abych se tohoto systému zúčastnil? Mě se to nelíbí a proto udělám všechno pro to, abych v tomto systému nemusel být. Je to tak těžké pochopit? A neříkám, že budu krást. Nebudu v systému a budu v pohodě, jak píše Zdeněk.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Lukáš Rotrekl

Quote from: Jan Franěk on 22.05.2017, 12:16
Mě zase přijde silně pokrytecké tvrdit že ..........

Ale to je o tom, co jsem psal, že určité procento šedé ekonomiky je nevymýtitelné a svým způsobem i prospěšné. Prostě se generuje někomu šedý zisk, který zase končí v HDP, protože člověk ty peníze zase do ekonomiky pošle a v mnoha případech by k té ekonomické transakci nedošlo, pokud by měla být legální.
Nemůže to nikdy být legální, ale může to být tiše tolerované, dokud to nepřesáhne nějakou mez. Např. podnikající FO v dlouhodobé ztrátě = asi něco špatně a důvod k prověření,  u PO vlastně taky.
Kde je ta mez? Podle mě tam, kde náklady na potlačování šedé ekonomiky překročí to co se tím získá.  
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Lukáš Rotrekl

Quote from: Pavel Horský on 22.05.2017, 12:36
Kdo to po mě chce? Bavíme se zde o EET. Chce po mě někdo, abych se tohoto systému zúčastnil? Mě se to nelíbí a proto udělám všechno pro to, abych v tomto systému nemusel být. Je to tak těžké pochopit? A neříkám, že budu krást. Nebudu v systému a budu v pohodě, jak píše Zdeněk.

Ne, to jsme trošku odbočili do politiky obecně.
Samozřejmě, vyhnout se EET, tím, že nebudeš dělat takové věci, které by pod kontrolu EET spadaly je naprosto legitimní a legální postoj.

Miroslav Minařík

Quote from: Lukáš Rotrekl on 22.05.2017, 12:44
Ne, to jsme trošku odbočili do politiky obecně.
Samozřejmě, vyhnout se EET, tím, že nebudeš dělat takové věci, které by pod kontrolu EET spadaly je naprosto legitimní a legální postoj.

Pokud si všímáme obchodních praktik dobře, tak vidíme, že při volbě platební metody je nejvíce zvýhodňována varianta platbou předem resp. převodem. V mnohých e-shopech je platba v hotovosti jen další administrativa. A tak nakonec hotovostní bankovky jednou zmizí jako gramofon zcela a celý svět bude jedno digitální EET.
Elektronicky se bude platit i veřejné WC pouhým pípnutím ...

Bohužel.
(zle)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Jan Alin

Quote from: Miroslav Minařík on 22.05.2017, 12:55
A tak nakonec hotovostní bankovky jednou zmizí jako gramofon zcela a celý svět bude jedno digitální EET.

Přirovnání ke gramofonu není zas až tak přesné. Pokud vím, tak prodej lisovaných desek opět roste.  ;)
Svět se stane digitálním až do příchodu šikovného viru, pak zase poroste něco, co je méně centrálně napadnutelné.

Miroslav Minařík

Quote from: Jan Alin on 22.05.2017, 13:07
Přirovnání ke gramofonu není zas až tak přesné. Pokud vím, tak prodej lisovaných desek opět roste.  ;)
Svět se stane digitálním až do příchodu šikovného viru, pak zase poroste něco, co je méně centrálně napadnutelné.

Osobně předpovídám návrat peněz v nějaké retro formě. I když bude vše elektronické, bude existovat něco mezi lidmi jako platidlo. A to bude mimo EET.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Fuk Tomáš

Quote from: Lukáš Rotrekl on 22.05.2017, 10:55
Technickej dotaz: Je velký problém někomu dneska poslat na účet peníze složenkou? Pak je tíha EET na poště , ne?

Problém to není, jenom opruz. Musí se vyplnit složenka vzor A a dojít s ní na poštu.
Když na tu poštu dojde zákazník, nevztahuje se na to EET (příjemce přijímá bezhotovostní platbu realizovanou nikoli jeho prostřednictvím).
Když tu složenku a hotovost vrazí do ruky řemeslníkovi, ať si to na poštu dá sám, vztahuje se na to EET (a EET doklad musí vystavit onen řemeslník). Příjemce přijímá bezhotovostní platbu realizovanou jeho prostřednictvím.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Lukáš Rotrekl

Pro zákazníka samozřejmě opruz. To souhlasím.

Ludvík Kubík

Zákazník si pozve řemeslníka třeba jednou za tři roky, takže ta složenka není zas až tak velký problém.  Znám ale případ, kdy prodejce (celkem slušné tržby, vše jen v hotovosti), který už  EET provozuje, nenašel nikoho, kdo by zařídil on-line připojení, prostě to technicky není možné. A tak se to převáží a odesílá večer z domu, to je myslím větší problém. Jinak největší informační hodnotu z celé této diskuze má pro mě poslední příspěvek p. Fuka.